Home » Business » Fără locuri de muncă! Județul Vaslui este pe ultimul loc în Moldova la numărul de salariați

Fără locuri de muncă! Județul Vaslui este pe ultimul loc în Moldova la numărul de salariați

Județul Vaslui va avea la finalul acestui an un număr total de 52.600 de salariați. În cursul lunii ianuarie 2023, Comisia Națională de Prognoză a publicat „Proiecţia principalilor indicatori  economico – sociali în PROFIL TERITORIAL 2022 – 2026”. Potrivit acestor date, în anul 2026 situația privind numărul mediu de salariați va fi următoarea: Bacău – 120 mii persoane; Botoșani – 59,7 mii persoane; Iași – 190,9 mii persoane; Neamț – 90,6 mii persooane; Suceava – 114,4 mii personae; Vaslui – 54,2 mii perosane.

În ceea ce privește creșterea salariului minim net la 3.000 de lei începând din luna ianuarie 2024 este posibilă doar în condițiile creșterii productivității. Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a spus că trebuie să fim bucuroși că sunt dezbateri cu privire la creșterea salariului minim, însă o astfel de majorare trebuie legată de realizările pe care le obțin salariații.

„Dacă plata muncii va fi acoperită de aceste realizări atunci este justificată creșterea salariului minim. Nu cred că oamul de afaceri nu este de acord ca salariații lui să câștige mai mult, dacă productivitatea  muncii este la nivelul aspirațiilor. Eu cred că așa trebuie gândit. Altfel, sunt bani fără acoperire”, a explicat Constantin.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: