Home » Local » Polițiști în stradă! Peste 150 de vehicule verificate și 47 de sancțiuni în valoare de peste 7.080 de lei

Polițiști în stradă! Peste 150 de vehicule verificate și 47 de sancțiuni în valoare de peste 7.080 de lei

În perioada 18-19 februarie 2023,  polițiștii Secțiilor de poliție rurală 1 și 2 din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au acționat pentru depistarea conducătorilor care încalcă prevederile legale privind conducerea autovehiculelor  pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din competența celor două secții de poliție rurală și a zonelor limitrofe, în intervalul orar 14.00 – 22.00, cei 17 polițiști participanți au verificat peste 150 de vehicule și au legitimat peste 160 de persoane, fiind efectuate 25 de testări alcoolscopice.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 7.080 de lei, 45 fiind aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și 2 sancțiuni aplicate pentru încălcarea H.G. 984/2005.

De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere.

Totodată, cu ocazia derulării acțiunii s-a constatat și săvârșirea a unei infracțiuni la regimul rutier, respectiv „conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive” .

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!

Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*