Home » National » Prima bucătărie mobilă pentru cetăţenii ucraineni a fost inaugurată de Crucea Roșie Română

Prima bucătărie mobilă pentru cetăţenii ucraineni a fost inaugurată de Crucea Roșie Română

Crucea Roşie Română a inaugurat joi, la Romexpo, prima bucătărie mobilă pentru cetăţenii ucraineni, transmite Agerpres.

Marius Ion, director logistică şi achiziţii din cadrul Crucii Roşii Române, a declarat că bucătăria mobilă este proiectată pentru a fi transportată cu uşurinţă în locurile unde este nevoie şi poate pregăti peste 1.500 de porţii de mâncare caldă pe zi.

„Este o investiţie impresionantă alcătuită din două părţi, care poate fi utilizată împreună sau individual. În funcţie de necesarul de porţii de mâncare, această investiţie este parte a campaniei noastre ‘Împreună pentru Ucraina’. (…) Bucătăria mobilă pe care o prezentăm astăzi este un exemplu de inovaţie şi de adaptare la situaţiile de urgenţă, atunci când condiţiile meteorologice sau dezastrele naturale afectează negativ furnizarea de alimente. Bucătăria mobilă este proiectată pentru a fi transportată cu uşurinţă la locul unde este necesar şi este prevăzută cu un generator propriu care poate asigura independenţa de reţeaua electrică naţională. Echipamentul de gătit din bucătăria mobilă este adaptat pentru a putea fi utilizat în aer liber în cazul în care clădirile sunt distruse sau inaccesibile. Ea este operată de personal specializat sau de voluntari instruiţi în prealabil şi poate servi o mare varietate de mâncăruri calde, pentru a răspunde nevoilor alimentare ale celor afectaţi de urgenţe şi dezastre. Astfel, cele două bucătării mobile pot pregăti peste 1.500 de porţii de mâncare caldă pe zi”, a spus Marius Ion.

El a afirmat că cele două bucătării mobile vor staţiona la Romexpo o lună, perioadă în care vor asigura mâncare caldă pentru 12.300 de cetăţeni ucraineni, aceasta urmând să fie preparată de chef Foa şi bucătarii de la Stradale.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: