Home » Local » Peste 25.000 de vasluieni au beneficiat de cărți funciare gratuite

Peste 25.000 de vasluieni au beneficiat de cărți funciare gratuite

Un număr de 25.728 de cărți funciare au fost deschise gratuit pentru proprietarii de imobile din județul Vaslui, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023.

În cadrul celei de-a opta etapă de finanțare a lucrărilor de cadastru general au fost semnate un număr de 40 contracte de finanțare respectiv contracte de prestări servicii.

Daniela Chiper, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Vaslui, a spus că până la această dată se află în verificare un număr de 25.157 de imobile ce sunt în lucru în diferite etape: 3.223 de imobile sunt în verificare „Documente tehnice-copie spre publicare”, 16.530 de imobile sunt în afișare la sediul primăriilor, 5.404 de imobile sunt în  recepție finală.

„Din cele 12 UAT-uri din județ (Banca, Berezeni, Ciocani, Costești, Dodești, Drânceni, Duda-Epureni, Hoceni, Puiești, Tutova, Vetrișoaia,  Vinderei), care vor fi cadastrate integral, pentru Banca și Puiești au fost semnate contractele de prestari servicii pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivelul  întregii unități administrativ-teritoriale cu prestatorul SC Geoagri Cadastru SR. din București, iar Costești a fost finalizat în totalitate fiind emis un număr de 9.620 de cărți funciare”, a spus Daniela Chiper.

De asemenea, a fost demarată și etapa IX de finanțare, fiind înregistrat un număr de 64 contracte de finanțare și un număr de 37 de contracte de prestări servicii.

Pe parcursul anului trecut, OCPI Vaslui a mai realizat o serie de activități cum ar fi furnizare informații pentru UAT – urile aflate în lucru pe sectoare cadastrale; ședințe de lucru pentru contractele semnate pe POR în Berezeni, Vetrișoaia, Hoceni, Costești, Banca și Puiești etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*