Home » National » Ţigări de contrabandă, tutun pentru narghilea și alte bunuri contrafăcute, estimate la o valoare de aproximativ 14 milioane lei, descoperite în P.T.F. Zimnicea

Ţigări de contrabandă, tutun pentru narghilea și alte bunuri contrafăcute, estimate la o valoare de aproximativ 14 milioane lei, descoperite în P.T.F. Zimnicea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Zimnicea,  împreună cu lucrătorii Biroului Vamal Zimnicea au descoperit, ascunse într-un camion care venea din Turcia, aproape 130.000 de pachete cu ţigări, peste 3,6 tone pastă de tutun aromatizată și zeci de mii de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc a încercat să le introducă în țară.

În data de 20.02.2023, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Zimnicea, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 66 de ani, la volanul unui ansamblu rutier. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, diferite mărfuri din Turcia în  România.

Cu ocazia controlului la intrarea în ţară, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorul vamal au descoperit în semiremorca ansamblului rutier, ascunse prin metoda capac, o cantitate considerabilă de țigarete, pastă de tutun aromatizată (tip narghilea) și diferite produse susceptibile a fi contrafăcute, care nu erau menționate în documentele de însoțire a mărfii.

În vederea efectuării verificărilor amănunțite, lucrătorul vamal a sigilat ansamblului rutier, acesta fiind preluat și escortat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Teleorman unde polițiștii de frontieră au inventariat bunurile. Cu această ocazie s-a descoperit cantitatea totală de 127.460 pachete cu țigarete de diferite mărci, 3.654 kilograme pastă de tutun aromatizată (tip narghilea), precum şi 585 articole vestimentare, 32.520 parfumuri și 31 ceasuri, care purtau însemnele unor mărci, fiind susceptibile de contrafacere.

Produsele menționate, estimate la o valoare de aproximativ 14.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, și „contrabandă”, urmând ca, la finalizare acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura