Home » Local » Vasluienii sunt așteptați în centru la Târgul de Primăvară!

Vasluienii sunt așteptați în centru la Târgul de Primăvară!

Meșteri populari din județ aduc în fața localnicilor tot felul de mărțișoare, de la figurine hazlii, până la diferite flori sau fluturi. La mare căutare sunt și brățările.
„Brățările sunt mult mai frumoase de oferit unei persoane dragi. E multă muncă, însă când îți place ceea ce faci, uiți de efort. Nu am un anume model, fiindcă pun în practică tot ceea ce mi se pare mai frumos, realizând o serie de brățări unicat și inedite în același timp”, a spus unul dintre meșterii expozanți.
Târgul de Primăvară este deschis publicului larg până marți, 28 februarie, inclusiv, și este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui și Consiliul Județean Vaslui.
Mărţişorul a fost înscris în UNESCO, în 2017, ca obicei asociat datei de 1 martie, în România, Bulgaria, Macedonia și Republica Moldova. Dacă, iniţial, şnurul împletit, un fir roşu şi unul alb, era confecţionat de femei şi dăruit în special persoanelor de sex feminin, astăzi este dăruit de bunici/părinţi/naşi copiilor pentru a fi sănătoşi, de flăcăi fetelor pentru a fi frumoase şi drăgăstoase, de bărbaţi femeilor, de copii mamelor, bunicilor, rudelor, de fete şi femei altor fete şi femei. În unele zone din Moldova şi Transilvania este dăruit şi bărbaţilor.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: