Home » Local » Accident rutier în municipiul Bârlad! „Șoferul” era fără permis de conducere și beat la volan

Accident rutier în municipiul Bârlad! „Șoferul” era fără permis de conducere și beat la volan

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut doi bărbați, în vârstă de 34 ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier, în data de 26 februarie 2023, pe raza municipiului Bârlad.

La data de 26 februarie 2023, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, în Bârlad, pe strada Locotenent major Martac, s-a produs un eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 34 de ani din Bârlad, care se deplasa pe direcția strada Locotenent major Martac spre strada 1 Decembrie, ar fi părăsit  partea carosabilă și ar fi acroșat două vehicule cu tracțiune animală, fără a rezulta victime.

Conducătorului autoturismului ce ar fi provocat evenimentul rutier a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot din cercetări a reieșit că, după momentul producerii evenimentului rutier, autoturismul ar fi fost condus, pe strada Locotenent major Martac, de către proprietarul autoturismului, un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Bârlad, care anterior a circulat în autoturism, în calitate de pasager. Acesta ar fi încercat să părăsească locul producerii eventului rutier. S-a procedat și la testarea acestuia, cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii au fost conduși la Spitatul Municipal de Urgență Bârlad, unde în prezenta personalului medical, proprietarul autoturismului a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, 26 februarie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii rutieri bârlădeni i-au reținut pe bărbați, pe o perioadă de 24 ore. Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” (sub aspectul încredințării autoturismului spre a fi condus).

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*