Home » Administratie » Centrul Cultural Județean Vaslui va fi inaugurat în luna mai 2023! Investiția are o finanțare de peste 23 milioane de lei

Centrul Cultural Județean Vaslui va fi inaugurat în luna mai 2023! Investiția are o finanțare de peste 23 milioane de lei

Proiectul Centrului Cultural Județean Vaslui va fi finalizat în cursul lunii mai 2023. Finanţarea investiței se realizează de la bugetul de stat și din bugetul local al Consiliului Județean Vaslui, după cum urmează: buget de stat: 23.787.695,577 lei; bugetul local: 746.725,335 lei.

„Am discutat cu constructorul, iar centrul cultural va intra cât de repede în funcțiune”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

La finalul anului 2020, a fost reziliat contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care executa lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. Criza economică provocată de pandemia de COVID-19, dar și lipsa de forțe de muncă au condus la decalarea repetată de termenelor de finalizare a investiției. Pentru a putea finaliza proiectul, CJ-ul a apelat la soluția extremă și a decis rezilierea contractului de execuție. Ulterior, pentru respectarea termenelor prevăzute în graficul de lucrări, proiectul a fost scos la licitație pe mai multe loturi.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: