Home » Local » Două cărți de identitate false au fost oprite din drumul către Uniunea Europeană

Două cărți de identitate false au fost oprite din drumul către Uniunea Europeană

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit, la controlul de frontieră, două cărți de identitate false asupra a doi bărbați. Cei doi sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În data de 25 februarie  a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, în calitate de șofer al unui microbuz cu destinația Germania, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 41de ani.

În data de 24 februarie  a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 31 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehicululelor și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, în borseta șoferului și în bagajele personale ale pasagerului, două cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri.

Cu privire la cele constatate, șoferul microbuzului a declarat că, la rugămintea unui conațional, persoană de sex feminin, transportă documentul în cauză, urmând să fie contactat telefonic ulterior, în Germania, pentru a-l preda destinatarei.

Pasagerul microbuzului a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră, din Chișinău, prin intermediul unui concetățean ale cărui date nu și le amintește, contra sumei de 1.550 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: