Home » National » Antibiotice Iași a trimis medicamente și dezinfectanți în zonele afectate de cutremurele din Siria

Antibiotice Iași a trimis medicamente și dezinfectanți în zonele afectate de cutremurele din Siria

La propunerea Ministerului Sănătății, sâmbătă, 25 februarie 2023, sunt transportate, conform Hotărârii CNSU, medicamente și materiale sanitare pentru ajutorarea populației afectate de cutremurele devastatoare din Siria. Este vorba despre antibiotice, analgezice, antiinflamatoare și alte medicamente necesare tratării pacienților din această țară.
“Doresc să îmi exprim din nou solidaritatea și compasiunea pentru victimele cutremurelor dezastruoase care au avut loc recent. Răspunsul rapid la apelul umanitar lansat către producătorii de medicamente în vederea donării de produse farmaceutice și materiale sanitare, a fost înregistrat din partea companiilor farmaceutice Antibiotice Iași, Terapia SA și Zentiva SA cărora le mulțumesc pentru ajutorul oferit”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
Cei 52 de paleți cu medicamente au fost colectați și pregătiți de compania C.N. Unifarm SA, prin Centrul Național Farmaceutic recent înființat. Transportul medicamentelor către aeronavele militare a fost realizat de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cărora le mulțumim. Medicamentele sunt transportate astăzi pe cale aeriană cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale conform Hotărârii CNSU.
“Solidaritatea nu are granițe! Am răspuns apelului Ministerului Sănătății din România pentru ajutorarea populației din zonele afectate de cutremurele devastatoare din luna februarie a acestui an. Ajutorul nostru umanitar a constat în medicamente de strictă necesitate în situații de urgență, respectiv antibiotice orale și injectabile, medicamente cardiovasculare, analgezice și dezinfectanți”, au transmis reprezentanții Antibiotice Iași.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: