Home » Local » Comercianții se tem că nu mai prind tarabe în noul bazar! Proiectul privind regulamentul a fost retras din ședința CL Vaslui

Comercianții se tem că nu mai prind tarabe în noul bazar! Proiectul privind regulamentul a fost retras din ședința CL Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Comercianții din vechiul bazar din municipiul Vaslui se tem că nu vor mai prinde tarabe în noul bazar. Reprezentanții comercianților au fost la ședința CL Vaslui și au prezentat problemele lor. Consilierii locali au promis că se va lucra la documentațiile pentru licitație, astfel încât o mare parte din micii comercianți să se regăsească în noua locație. 

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Centrului Comercial Decebal şi al Târgului Auto.

Reprezentanții comercianților din actualul bazar au fost prezenți la ședință și au prezentat mai multe doleanțe. În principal, comercianții se tem că în urma licitațiilor organizate pentru atribuirea tarabelor nu vor mai prinde un loc în noul bazar.

„Ne este frică! Suntem stresați, pentru că circulă tot felul de știri”, a spus unul dintre comercianți.

Vasile Pavăl a spus celor din sală că știe cum și-au desfășurat activitatea și a pornit construcția noului bazar cu ideea de a muta activitatea în noul amplasament. Edilul a adăugat că atribuirea spațiilor nu se poate face decât prin licitație și sunt precizate o serie de condiții. Spre exemplu, o familie nu poate lua mai multe spații comerciale în noul bazar.

„Nu ar trebui să fie probleme într-o translatare firească a lucrurilor. În nouă locație se va desfășura o activitate de bazar, specifică bazarului. Dumneavoastră care v-ați desfășurat activitatea în condiții grele, să vă gasiți locul în celălaltă parte”, a spus Vasile Pavăl.

În urma dezbaterilor, s-a decis retragerea proiectului de hotărâre până la ședința din luna martie. În tot acest timp vor avea loc discuții și se vor căuta soluții pentru ca majoritatea comercinților din vechiul bazar să se regăsească în noua locație.

Regulamentul de organizare stabileşte modalităţile şi condiţiile în care se asigură administrarea, întreţinerea şi utilizarea spaţiilor şi locurilor de comercializare a produselor neagroalimentare și alimentare.

Regulamentul are ca scop organizarea comerţului în condiţii de protecţie optimă a consumatorilor, de concurenţă loială între cei care desfăşoară activitate în această locaţie, de protejare a vieţii, sănătăţii, securităţii, mediului şi intereselor economice ale consumatorilor.

Totodată în regulament sunt prevăzute modalităţile de închiriere a spaţiilor, precum drepturile şi obligaţiile atât a utilizatorilor, cât si a cumpărătorilor, vizitatorilor, etc. Regulamentul prevede şi unele sancţiuni, în vederea menţinerii ordinii şi disciplinei, în aceste obiective.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: