Home » National » Peste 77 tone deșeuri oprite la intrarea în țară

Peste 77 tone deșeuri oprite la intrarea în țară

Poliţiştii de frontieră sătmăreni şi giurgiuveni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare şi Giurgiu, nu au permis intrarea în ţară a patru automarfare încărcate cu produse second-hand, constând în îmbrăcăminte, precum și deșeuri din lemn şi metalice, întrucât șoferii nu au putut prezenta documentele legale.

Luni, 27 februarie a.c., la ora 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean român în vârstă de 41 de ani, conducând un automarfar, înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 18.000 kg deșeuri (îmbrăcăminte), de la o firmă din Ungaria pentru o societate comercială din județul Satu Mare.

Câteva minute mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în România, conducând o ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, un cetățean maghiar în vârstă de 37 de ani. Mijlocul de transport era încărcat cu 17.240 kg deșeuri din lemn, provenite de la o firmă din Ungaria, a căror destinație era o societate comercială din județul Suceava.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul comisarilor Gărzii de Mediu Satu Mare. Aceștia au stabilit că bunurile (din ambele automarfare) nu pot intra pe teritoriul țării noastre, din cauza neregulilor constatate în documentele de însoțire a mărfii.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Acţiuni similare s-au derulat şi în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, unde pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat doi cetățeni bulgari, în vârstă de 32, respectiv 53 de ani, care conduceau două automarfare.

Şoferii transportau deşeuri metalice, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unor societăţi din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în ambele mijloace de transport se afla cantitatea totală de 42.340 kilograme deșeuri metalice.

Procedând la verificarea documentelor de transfer s-a constatat faptul că acestea nu îndeplineau condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijloacelor de transport pe teritoriul României.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: