altex
National

Râul Teslui din județul Olt va fi reabilitat ecologic

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul: “Reabilitarea ecologică a râului Teslui în vederea atingerii obiectivelor de mediu pe sectorul confluență Lângă – confluența Olt”, județul Olt

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor în parteneriat cu Administrația Națională „Apele Române”– Administrația Bazinală de Apă Olt, anunță lansarea proiectului: “Reabilitarea ecologică a râului Teslui în vederea atingerii obiectivelor de mediu pe sectorul confluența Lângă – confluența Olt, județul Olt–  Cod SMIS 2014+ 155835.

Proiectul a fost propus spre promovare în cadrul POIM – AXA Prioritară 4, obiectiv specific 4.1. -“Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate” și bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, din venituri proprii ale Administrației Naționale ’’Apele Române’’, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Obiectivul general:

Investiția este necesară și oportună deoarece prin realizarea obiectvului de investiții propus se urmărește:

test
  • Creșterea potențialului ecologic al râului;
  • Asigurarea unui mediu mai sănătos pentru populația din zonele riverane (comunele Drăgotești și Teslui din județul Dolj  și comunele Cezieni și Dobrosloveni din județul Olt).

Obiectivele specifice constau în:

  • Refacerea habitatetelor naturale în zona malurilor pârâului Teslui;
  • Lucrările propuse vor avea un impact pozitiv asupra corpului de apă și a populației din zona prin reducerea/eliminarea poluării cu nutrienți și atingerea stării ecologice bune a corpului de apă TESLUI – confluența Lângă – confluență Olt și afluenții Scheaua, Vlașca, Potopin;
  • Îmbunătățirea stării corpului de apă a râului Teslui;
  • Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate.

Lucrările constructive ale prezentului proiect includ:

– Refacerea ecosistemelor degradate    – 61      ha;

– Reabilitare ecologică                      –       48,35 km.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare nr. 1991 din 08.03.2023 este de 29 412 884, 01 lei ( 25.000.951,41 lei reprezentând 85 % asigurat din bugetul Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și 4.411.932,60 lei reprezentând 15 % asigurat de la Bugetul de Stat).

Durata de execuție a lucrărilor hidrotehnice propuse este de 10 luni.

Proiect este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională ( FEDR) prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button