Home » Administratie » Întâlnire de lucru cu primarii din județul Vaslui, dedicată colectării selective a deșeurilor

Întâlnire de lucru cu primarii din județul Vaslui, dedicată colectării selective a deșeurilor

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a participat la Bacău la prima conferință regională „Reciclăm în România”. Evenimentul a fost dedicat promovării campaniei privind colectarea separată a deșeurilor.

La conferință a fost prezent Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, care a subliniat importanța creșterii gradului de colectare selectivă a deșeurilor. El s-a arătat încrezător că nivelul de colectare separată va crește în viitorul apropiat.

Mircea Fechet a anunțat că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va investi peste 1,2 miliarde de euro în infrastructura de colectare separată a deșeurilor până în anul 2026. Această sumă va contribui la dezvoltarea unui sistem modern și eficient de gestionare a deșeurilor în întreaga țară.

De asemenea, la conferință a participat și Mihaela Frăsineanu, consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului și vasluiancă la origini.

„Am avut o discuție detaliată cu doamna Frăsineanu, axată strict pe problemele legate de județul Vaslui, în special asupra colectării și selecției deșeurilor. În urma acestei discuții, am convenit să organizăm în perioada următoare o întâlnire în județul Vaslui, la care vor fi invitați reprezentanții primăriilor din zonă. Scopul acestei întâlniri va fi acela de a discuta în detaliu despre problemele cu care se confruntă aceste primării în ceea ce privește colectarea și selecția deșeurilor. Dorim să identificăm împreună soluții eficiente și să promovăm bune practici în acest domeniu, în beneficiul întregii comunități”, a spus prefectul.

Campania „Reciclăm în România” este o inițiativă de amploare derulată de Ministerul Mediului. Scopul acestei campanii este de a crește gradul de informare și conștientizare a populației în privința importanței colectării separate a deșeurilor.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*