Home » Administratie » Figuri noi in CJ Vaslui! Doi consilieri județeni din partea PNL vor depune jurământul

Figuri noi in CJ Vaslui! Doi consilieri județeni din partea PNL vor depune jurământul

de Dănuț CIOBANU 

Doi consilieri județeni vor depune jurământul în plenul următoarei ședinței ordinare a Consiliului Județean Vaslui. Cele două mandate au fost validate de către Tribunalul Vaslui. Este vorba despre consilierii județeni Titinel Ursu și Ionel Rubică, membri ai Partidului Național Liberal.

Cei doi viitori consilieri au fost înscriși pe lista supleanților Partidului Național Liberal pentru funcția de consilier județean la alegerile locale defășurate din data de 29 septembrie 2020.

La preluarea temporară a atribuțiilor de președinte al Consiliului Județean (CJ) Vaslui de către Ciprian Trifan, consilierii din opoziția i-au adresat un mesaj în cadrul unei ședințe extraordinare.

Această ședință de îndată nu ar fi trebuit să aibă loc. Dar având situația excepțională prin care trece județul Vaslui în urma suspendării de drept  a mandatului lui Dumitru Buzatu din funcția de președinte al CJ Vaslui, vă dăm mandatul nostru pentru a semna documentele privind acest proiect. O sugestie: Fiți bun, fiți drept, fiți corect, fiți democrat domnule vicepreședinte!”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

Vicepreședintele CJ-ului a răpuns că va avea același comportament ca până în prezent și va lucra pentru dezvoltarea județului Vaslui.

„Voi fi așa cum mă cunoașteți și cred că fiecare din CJ Vaslui este în acest for pentru dezvoltarea județului nostu”, a spus Trifan.

Dumitru Buzatu este suspendat  

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a emis un ordin privind constatarea suspendării de drept a mandatului lui Dumitru Buzatu din
funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, ca urmare a dispunerii măsurii arestării preventive.

„Art. 1 Se constată suspendarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, al domnului Dumitru Buzatu, ca urmare a dispunerii măsurii arestării preventive în condiţiile Legii nr. 153 din 2010 privind Codul de procedură penală, începând cu data de 24.09.2023.

Art. 2 Suspendarea durează până la încetarea situaţiei prevăzute la art 1.” se arată în ordinul emis de Prefectura Vaslui.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*