Home » Administratie » Consilierii lui Dumitru Buzatu pleacă acasă! Cabinetul fostului președinte al CJ Vaslui va fi desființat

Consilierii lui Dumitru Buzatu pleacă acasă! Cabinetul fostului președinte al CJ Vaslui va fi desființat

de Dănuț CIOBANU 

Cabinetul fostului președinte al CJ Vaslui va fi desființat. Astfel, cei șase consilieri își vor pierde posturile la mai bine de patru luni de la arestarea preventivă a lui Dumitru Buzatu. În urma reorganizării aparatului de specialitate al CJ Vaslui, din numărul total de 183 de posturi au fost desființate 14 posturi, rămânând un număr de total de 169 de posturi.

La mai bine de patru luni de la suspendarea de drept a mandatului lui Dumitru Buzatu, Consiliul Județean (CJ) Vaslui propune  desființarea structurii cabinetul fostului președinte. Decizie este prevăzută în proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții al personalului din cadrul aparatului de specialitate al CJ Vaslui.

„Ținând cont de faptul că rolul personalului contractual din cadrul cabinetului demnitarului este acela de a-l sprijini pe acesta în realizarea activităților direct rezultate din exercitarea atribuțiilor care îi sunt stabilite prin Constituție sau prin alte acte normative, se propune desființarea structurii Cabinetul Președintelui”, se precizează în raportul la proiectul de hotărâre.

Numărul maxim de posturi, stabilit şi comunicat de Instituţia Prefectului – Județul Vaslui este de 551 posturi.

Numărul total de posturi prevăzute și aprobate pentru structurile aparatului de specialitate al CJ Vaslui și ale instituțiilor publice aflate în subordine, indiferent de forma de finanțare, care fac obiectul încadrării în numărul de posturi normat este de 363, după cum urmează:  aparatul de specialitate al Consiliului Județean Vaslui – 183 posturi; Direcția Județeană de Evidenţă a Persoanelor Vaslui – 27 posturi; Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui – 47 posturi; Biblioteca Județeană „N.M. Spătarul” Vaslui – 42 posturi; Muzeul „V. Pârvan” Bârlad – 64 posturi; la care se adaugă posturile instituțiilor publice înființate prin hotărâri ale consiliului județean şi care sunt exceptate încadrării în numărul de posturi normat.

În urma reorganizării aparatului de specialitate al CJ Vaslui, în baza legislației privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, avem următoarea organigramă.

Din numărul total de 183 de posturi (3 posturi de demnitate publică, 1 post administrator public, 138 funcții publice și 41 funcții contractuale) au fost desființate un număr de 14 posturi (6 posturi în regim contractual și 8 funcții publice), rămânând un număr de total de 169 de posturi (din care 3 funcții de demnitate publică, 1 post de administrator public, 35 posturi în regim contractual și 130 funcții publice).

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*