Home » Agricultura » Investiţie de peste 24 de milioane de lei! O nouă recepție în amenajarea pentru irigații Albița-Fălciu

Investiţie de peste 24 de milioane de lei! O nouă recepție în amenajarea pentru irigații Albița-Fălciu

de Dănuț CIOBANU 

ANIF Vaslui a finalizat a doua etapă de modernizare și reabilitare a infrastructurii de irigații din amenajarea Albița-Fîlciu. În data de 8 martie 2024 a fost admisă recepția la terminarea lucrărilor de o comisie de recepție. Amenajarea de irigaţii are o suprafața pentru irigații de 16.973 hectare și este situată în lunca râului Prut.

Agenţia Naţională de  Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vaslui derulează a doua etapă de investiții în reabilitarea amenajării pentru irigații Albița-Fălciu. Amenajarea de irigaţii Albiţa-Fălciu are o suprafața amenajată pentru irigații de 16.973 hectare (ha) și este situată în lunca râului Prut.

Amenajarea este deservită patru stații de pompare reversibile: SPR1 Pogănești, SPR2 Săratu, SPR3 Bumbăta și SPR4 Berezeni, amplasate lângă digul de apărare al râului Prut ce asigură transportul apei la punctele de livrare printr-o rețea de conducte de aducțiune și distribuție pe o lungime de 56,408 km canale.

Obiectivul de investiții constă în „Reabilitarea staţiei de repompare SRP1, și a canalului de aducţiune CA4 și a canalelor de distributie CD2 și CD3 din amenajarea Albiţa Fălciu”.

„Acest obiectiv de investiţii reprezintă o a doua etapă de reabilitare a amenajării de irigaţii Albiţa Fălciu pe o suprafaţă de 1983 ha. Valoarea investiţiei este de 24.266.139 lei cu TVA, iar durata de realizare a investiției este de 15 luni”, a spus Sandu Damian, directorul ANIF Vaslui.

Lucrările de investiție la rețeaua de canale de irigații au constat în: curațarea secțiunii canalelor de vegetație; scoaterea dalelor si transportarea lor; refacerea secțiunii de curgere a canalelor pentru aducerea secțiunii la parametrii proiectați inițial și asigurarea tranzitării debitelor de apă necesare etc. În data de 8 martie 2024 a fost admisă recepția la terminarea lucrărilor de o comisie de recepție.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*