Home » Local » În județul Vaslui funcționează 114 farmacii! Doar în mediul rural sunt deschise 51 de farmacii

În județul Vaslui funcționează 114 farmacii! Doar în mediul rural sunt deschise 51 de farmacii

Una din prioritățile Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui este asigurarea continua a populației cu medicamente în tratamentul ambulatoriu.

În vederea furnizării de medicamente, la începutul acestui an erau încheiate contracte cu un  număr de 50 societăți comerciale farmaceutice, care au în structura 114 farmacii. Farmaciile sunt distribuite astfel: Vaslui – 31 farmacii; Bârlad – 20 farmacii; Huși – 9 farmacii; Negrești 3 farmacii; mediul rural – 51 farmacii.

„Repartiția în teritoriu a furnizorilor de medicamente este una destul de bună, fiind acoperite toate zonele urbane și cea mai mare parte din zonele rurale. Bugetul alocat pentru medicamente în ultimii ani a fost suficient, atât pentru compensate și gratuite, cât și pentru programele de sanatate , accesul pacienților la tratamente fiind asigurat fără sincope”, a spus Mihaela Chitariu, directorul CAS Vaslui.

Programele naționale de sănătate se adresează populației și sunt menite să promoveze sănătatea, să prevină îmbolnăvirile și să prelungească viața. Eliberarea medicamentelor și materialelor sanitare din cadrul programelor nationale de sănătate cu scop curativ se face prin farmaciile cu circuit deschis sau prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor care sunt în relații contractuale cu CAS Vaslui.

„Exista  47 de contracte pentru derularea programelor naționale de sănătate prin farmacii cu circuit deschis și 2 contracte cu farmacii cu circuit închis (Spitalul Județean de Urgență Vaslui și Spitalul Municipal de Urgență Elena Beldiman Bârlad) și două centre private de dializa la Vaslui și Bârlad”, a mai spus directorul CAS Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura