Home » Local » Manifestare comemorativă în municipiul Vaslui, dedicată marelui voievod Ștefan cel Mare

Manifestare comemorativă în municipiul Vaslui, dedicată marelui voievod Ștefan cel Mare

Astăzi, începând cu ora 10.00, la Statuia Domnului Ștefan cel Mare din Centrul Civic al municipiului Vaslui, s-a desfășurat o manifestare comemorativă, dedicată marelui voievod moldovean. Această activitate a fost organizată de către Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, instituție aflată sub egida Consiliului Județean Vaslui.

Astfel, cu ocazia înplinirii a 520 de ani de la trecerea din istorie în veșnicie a conducătorului care a ținut în mâini frâiele Moldovei pentru 47 de ani, i s-a adus acestei importante personalități un prinos de recunoștință din partea vasluienilor.

În deschiderea evenimentului a avut loc o slujbă religioasă de pomenire a sfântului voievod, susținută de preot Cătălin Ungureanu. Apoi, au fost depuse mai multe coroane și flori la statuia din Centrul Civic, în semn de prețuire pentru cel care a marcat în mod deosebit destinele neamului românesc.

La eveniment au fost prezente și autoritățile publice locale: ec. Ciprian-Ionuț Trifan, președinte al Consiliului Județean Vaslui; ec. Dorin-Neculai Apostu, subprefect în cadrul Instituției Prefectului județului Vaslui; prof. Cătălin-Emil Mândru, viceprimar al Primăriei municipiului Vaslui. De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți ai Ligii Culturale a Românilor de Pretutindeni.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*