Home » Business » Investiții în energia verde! Județul Vaslui are 12 proiecte eligibile pe Schema de Energie

Investiții în energia verde! Județul Vaslui are 12 proiecte eligibile pe Schema de Energie

de Dănuț CIOBANU 

Județul Vaslui are 11 proiecte eligibile în valoare de 1,33 milioane de euro pe Schema de Energie. Este vorba despre capacități noi de producere energie electrică din surse solare și eoliene (sub 1 MW inclusiv). De asemenea, este declarat elegibil un proiect în valoare de 1,51 milioane de euro cu o capacitate de peste 1 MW.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a creat hărți care prezintă repartizarea pe județe a proiectelor eligibile pentru obținerea energiei regenerabile din surse solare. Aceste hărți sunt un instrument util pentru a înțelege mai bine distribuția și progresul acestor inițiative la nivel național

Scopul acestei scheme este realizarea de investiţii în producerea energiei electrice din surse regenerabile eoline și solare pentru autoconsum, exclusiv pentru activitatea desfașurată conform codurilor CAEN eligibile pentru Schemă.

Obiectivele finanțării vizează capacități noi de producere energie electrică din surse solare și eoliene (sub 1 MW inclusiv și peste 1 MW), cu sau fără capacități de stocare integrate.

Beneficiarii schemei sunt întreprinderile din sectorul agricol, societăți agricole, legal constituite și înregistrate la ONRC; întreprinderile din sectorul industriei alimentare, legal constituite; organizații/ federații de organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare (OUAI/FOUAI), constituite conform Legii nr. 138/ 2004.

Potențialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar dacă investițiile vizează locuri de consum diferite, cu încadrarea în valoarea de 20.000.000 euro pe beneficiar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*