Home » Sport » Atletico Vaslui a schimbat mai bine de jumătate de echipă și antrenorul și se pregătește de derbiul cu liderul campionatului

Atletico Vaslui a schimbat mai bine de jumătate de echipă și antrenorul și se pregătește de derbiul cu liderul campionatului

Atletico Vaslui a schimbat mai bine de jumătate de echipă și pe antrenorul Sorin Sava în pauza de iarnă și se pregătește de derbiul cu liderul campionatului, meci programat vineri, de la ora 15, pe Stadionul Municipal Vaslui. Sponsorul formației, Florin Ciucă, își dorește ca și alți oameni de afaceri să i se alăture pentru a putea menține echipa și chiar a spera la promovare în liga secundă.

Cu doar o săptămână înainte de startul returului ligii a treia, formația de fotbal Atletico Vaslui a reușit să se reunească și să stabilească programul pentru această primăvară. Echipa a ieșit complet schimbată din iarnă, cu mai bine de jumătate de lot nou și cu un alt antrenor față de sfârșitul turului, încheiat pe locul trei în campionat. Locul lui Sorin Sava pe banca tehnică a fost luat de jucătorul Gabi Crăciun, care va fi ajutat de cea mai importantă achiziție a clubului, fostul campion dinamovist Alex Bălțoi. Acesta i-a luat locul în atac lui Valentin Buhăceanu, golgheterul ligii a III-a, care a plecat în Italia.

De asemenea, la echipă au venit alți șapte jucători importanți cu care conducerea clubului speră să termine campionatul pe o poziție cât mai sus în clasament, chiar cu posibilitatea de a promova în liga a II-a: Fudie Sambaki (atacant), 25 ani, de la Odorheiul Secuiesc, Mohamed Fofana (mijlocaș central), 24 de ani, dintr-o ligă inferioară din Spania, Ionuț Răzvan Gorea (fundaș central), 25 de ani, de la Ceahlăul Piatra Neamț, Gabriel Matei Ion (mijlocaș dreapta), 19 ani, de la ACS Berceni, Claudiu Aioanei (mijlocaș), 26 ani, Ceahlăul Piatra Neamț, Dănuț Colareza (fundaș stânga), 19 ani, de la Minerul Motru și Mihai Florin Matei (fundaș dreapta), 19 ani, de la ACS Berceni.

Ciucă își dorește ca și alți oameni de afaceri să i se alăture pentru a putea menține echipa și chiar a spera la promovare în liga secundă. ”În urmă cu o săptămână, sincer, nimeni nu mai credea că o să mai existăm ca echipă, mai ales că jumătate dintre jucători plecaseră. Însă, gândindu-ne că fotbalul nu trebuie să moară la Vaslui, am decis să continuăm, dând speranțe și la copiii care iubesc și practică acest sport. Încercăm să facem față la problemele care o să mai apară, să construim un lot competitiv. Este o ambiție nebunească de a mea și sper să nu greșesc. Din fericire, și autoritățile locale sunt dispuse să fie în continuare alături de noi, așa cum s-a întâmplat și în tur. Deja ne-au pus la dispoziție baza sportivă, ceea ce înseamnă foarte mult”, a declarat, marți, într-o conferință de presă, Florin Ciucă.

Deși nu a reușit să facă niciun antrenament până în prezent pe un teren de fotbal din cauza faptului că sunt impracticabile după ieșirea din iarnă, oficialii clubului se arată încrezători pentru meciul de debut din returul campionatului. Astfel, vineri, de la ora 15.00, Atletico Vaslui va întâlni, pe Stadionul Municipal Vaslui, pe liderul seriei I a ligii a III-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor