altex
National

Gheorghe Mencinicopschi: «Nu mai gătiți ciorbă cu apă de la chiuvetă!»

Nici apa de băut nu mai este sănătoasă. Din păcate, aceasta poate provoca probleme de sănătate, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Conform acestuia, apa de la robinet are o calitate variabilă, însă clorinarea o face periculoasă pentru consumul uman.

O ciorbă făcută-n casă poate să creeze probleme de sănătate. Și asta din cauza apei cu clor, susține directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Acesta explică faptul că adăugarea de clor în apă nu este cea mai fericită metodă de a inactiva contaminanții biologici, pentru că o parte din clor se evaporă, iar altă parte se transformă în trihalometani. Acești compuși chimici produc disfuncții ale tiroidei și chiar sunt incriminați ca agenți cancerigeni. “De aceea nu ar trebui să facem mâncare, nici ceai și nimic cu apă cu clor!”, explică prof. dr. Mencinicopschi. În urma studiilor făcute la ICA în decursul anilor, s-a constatat că în România există ape din surse geologice extrem de bune, care depășesc calitățile unor branduri celebre de apă din lume. Apa din zona Herculane, Covasna, Malnaș sau Borsec e excepțională. La ICA se pot face la comandă și contra cost și analize privind calitatea apei pe care o beți sau o folosiți acasă.

Hidratarea este foarte importantă

Consumul de apă este însă foarte important, dar trebuie personalizat în funcție de greutatea fiecăruia. Cum aflăm câtă apă trebuie să bem zilnic? Înmulțim greutatea corporală pe care o avem cu 30 sau cu 35 ml. Apa trebuie băută cu înghițituri mici, pentru a-i scădea tensiunea superficială. În plus, pentru pentru hidratarea organismului, legumele și fructele sunt surse extrem de importante, deoarece conțin la un kilogram peste 900 de grame de apă de cea mai bună calitate.

Sursa; libertatea.ro

test

Related Articles

Back to top button