Home » National » 1.000.000 de kilograme de materiale colectate în 2022 cu Recicleta

1.000.000 de kilograme de materiale colectate în 2022 cu Recicleta

În cei aproape 13 ani de existența, programul Recicleta al asociației Viitor Plus atinge țintă de 1 milion de kilograme de materiale reciclabile salvate de la groapă de gunoi. Mulțumim celor aproximativ 60.000 de bucureșteni – elevi, locatari, angajați firme – care au colectat cel puțin o dată cu Recicleta!

Dacă toate orașele din România ar implementa un astfel de sistem de colectarea a hârtiei, până în 2030 am putea salva de la tăiere 530 de hectare de pădure, o suprafață de mărimea orașului Ploiești, echivalentă cu 7.500 de stadioane de fotbal.

„Sunt 13 ani de când munciți pentru o idee extraordinară și în care ați determinat că și autoritățile să facă parte și să aplice modelele pe care le creați. Eu sper că Recicleta să fie replicată și pentru această avem nevoie de o infrastructura mai bună, pentru a fi și mai eficientă. Pentru noi grijă pentru mediu este grijă pentru bunăstarea noastră și a copiilor noștri. Vrem să creăm acele locuri unde să mergem cu plăcere și să spunem că Da! Acesta este orașul pe care îl iubim”, susține Radu-Nicolae Mihaiu, Primar Sector 2.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: