altex
Invatamant

Ludoteca de grădină este un succes

Copiii bârlădenilor au șansa să se inițieze gratis în tainele limbii engleze, dar și în ale artei plastice și decorative.

În timp ce în orașele mari, pe timp de vacanță părinții scot bani serioși din buzunar pentru câteva ore de inițiere în limba engleză sau de dezvoltare a creativității, la Bârlad copiii au parte gratis de ele. Asta se întâmplă grație unui proiect inițiat de Biblioteca municipală „Stroe S. Belloescu”, care îi așteaptă în fiecare joi pe toți copiii la „Ludoteca de grădină”.

Așa cum v-am mai informat, de aproape o lună, în fiecare zi de joi, între 9 și 11, în curtea plină de verdeață a bibliotecii sunt așteptați pe rând, în serii de 10 – 12, toți copiii dornici să afle cât mai multe din tainele artei manuale decorative, dar și să învețe cele mai elementare noțiuni ale limbii engleze. La acest proiect, biblioteca are ca sprijin de nădejde zece voluntari – elevi ai claselor X – XII de la liceele bârlădene „Codreanu”, „Eminescu”, pedagogic și de la Grupul Școal Industrial „Alexandru Ioan Cuza”.

„Sunt voluntari speciali, elevi cu abilități în arta plastică și în cea decorativă. E vorba de elevi creativi pe care ne bazăm și le mulțumim pentru modul în care coordonează activitatea copiilor care vin la bibliotecă în această vară”, a declarat Cristina Vizitiu, șeful bibliotecii municipale.

Diana Crăciun, elevă la „Codreanu”, unul dintre voluntarii ludotecii, care se ocupă de cursul de engleză, spune ca a avut șansa, la rândul său, să învețe alături de copii foarte multe lucruri: „Este o plăcere pentru mine. Am învățat împreună cu ei să confecționăm șorțulețe, pe care le-am personalizat, brățări cu șnur și mărgeluțe, păpuși din linguri de lemn și vaze cu flori din hârtie gorfată. Misiunea mea este să-i învăț să iubească limba engleză. Am început cu învățarea numerelor, a animalelor și a culorilor în limba engleză. Copiii au o memorie ca un burete, absorb tot.

test

Proiectul inițiat de Biblioteca „Belloescu” îi mulțumește, în egală măsură și pe părinți. După ce îi aduc aici, timp de două ore, au mulțumirea ca sunt și în siguranță, dar și că sunt pe mâna unor persoane care se ocupă de dezvoltarea creativității copilului, departe de calculator și de televizor. (Mihaela NICULESCU)

Related Articles

Back to top button