Home » Invatamant » Examenul de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2022 în județul Vaslui: 74,60% din candidați au promovat!

Examenul de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2022 în județul Vaslui: 74,60% din candidați au promovat!

Ministerul Educației a publicat în data de 27 iunie 2022 rezultatele înregistrate înainte de contestații, în prima sesiune a examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2022),  pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), afișarea rezultatelor s-a făcut prin anonimizare, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite, pe bază de semnătură de primire, la prima probă scrisă susţinută.

Înainte de contestații, rata de promovare la nivelul județului Vaslui este: 70,60% – pentru toate promoțiile înscrise în sesiunea iunie- iulie 2022; 74,60% – pentru promoția curentă.

Menționăm faptul că trei candidați au obținut media 10 (zece). La nivelul probelor de examen, situația notelor de 10 (zece) este următoarea: 5 candidați au obținut nota 10 la proba scrisă la Limba și literatura română- proba E.a; 88 de candidați  au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului- proba E.c (39- Istorie și 49- Matematică); 62 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării- proba E.d.

Din totalul candidaților înscriși, 1707 au promovat examenul de bacalaureat, 133 au obținut medii cuprinse între 5 și 5,99, în timp ce 710 au avut medii mai mici de 5.

Soluționarea contestațiilor acestora se va face în perioada 28 – 30 iunie 2022. Nota acordată ca urmare a rezolvării contestației poate modifica nota inițială, după caz, prin creștere sau descreștere, reprezentând nota finală obţinută de candidat la proba respectivă.

Rezultatele finale vor fi afișate  pe 1 iulie 2022, pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi la avizierul fiecărui centru de examen.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/ echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice  și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: