Unde au dispărut “revoluționarii” de la spitalul din Bârlad?
Întâlnirea de vineri cu primarul Constantin Constantinescu a avut darul a potoli spiritele. Chiar și unii dintre cei care au participat la întâlnire și care la protest se remarcaseră prin combativitate, care aplaudaseră la scenă deschisă discursurile în care jurnaliștii erau chemați să-și demonstreze spiritul civic (!!!), acum au devenit dintr-o dată rezervați, ca și cum nu ei, în urmă cu o săptămână, își strigau nemulțumirile în fața spitalului.
Mihaela NICULESCU
De unde până mai ieri se dădeau de ceasul morții, implorând ajutorul presei, la întâlnirea de vineri cu primarul Constantin Constantinescu, atunci când au avut, în sfârșit, mult așteptatul prilej de a-i arunca acestuia în față toate reproșurile pe care i le-au adus în timpul protestului de acum două săptămâni, medicii de la Spitalul de urgență „Elena Beldiman” au adoptat poziția struțului.
Deși se stabilise ca la întâlnire din partea spitalului să fie prezentă doar conducerea și șefii de secție, era de așteptat ca restul medicilor să încalce interdicția și de a-l lua cu asalt pe primar. Doar erau revoltați, plini de indignare, deciși să-i ceară demisia primarului și să răstoarne munții pentru dreptate, nu-i așa?
Unde au dispărut oratorii spitalului, cei care le dădeau ziariștilor lecții de verticalitate profesională, deși toată lumea le cunoaște metehnele?
Mai mult de atât, chiar și unii dintre cei care au participat la întâlnire și care la protest se remarcaseră prin combativitate, care aplaudaseră la scenă deschisă discursurile în care jurnaliștii erau chemați să-și demonstreze spiritul civic (!!!), acum au devenit dintr-o dată rezervați, ca și cum nu ei, în urmă cu o săptămână, își strigau nemulțumirile în fața spitalului.
Întâlnirea a avut darul a potoli spiritele, pe unele chiar de tot. Promisiunile făcute de reprezentanții autorității locale au vizat implicarea comunității în buna desfășurare a actului medical și a întregii activități a spitalului. Una din variantele avansate de primar a fost alocarea tuturor fondurilor provenite din majorarea cu 10% a impozitelor și taxelor locale începând cu 2015, atragerea de fonduri europene pentru construirea unui nou corp de spital în zona Podul Verde, unde să funcționeze secțiile Psihiatrie și Pneumologie precum și Laboratorul de Sănătate Mintală, găsirea unor soluții pentru reluarea acordării tichetelor de masă, dotarea spitalului cu un tomograf cu bani atrași de Minsterul Sănătății de la Banca Mondială, oferirea de condiții optime medicilor care vor dori să lucreze la Spitalul „Elena Beldiman”.
Primarul a declarat că, în curând, Primăria va face un împrumut cu care să plătească o parte din datoria istorică a Spitalului. Medicii au primit, de asemenea, asigurări că nu se va construi niciun supermarket în curtea spitalului.