Home » Invatamant » Totul despre înscrierea în clasa pregătitoare!

Totul despre înscrierea în clasa pregătitoare!

de Roxana NĂSTASĂ

Anul acesta, pentru județul Vaslui au fost solicitate la Ministerul Educației un număr de 234 de clase pregătitoare, cu un total de 4.288 de locuri pentru elevi.

Evaluarea psihosomatică se realizează în perioada 17 februarie – 11 martie 2015, între orele 10 și 18. Centrele disponibile în județ unde se poate efectua această evaluare sunt Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui I, CJRAE Vaslui II, Grădinița nr. 15 Vaslui, Școala Gimnazială “Vasile Pârvan” Bârlad, Școala Gimnazială “Manolache Costache Epureanu” Bârlad, Școala Gimnazială “Principesa Elena Bibescu” Bârlad, Școala Gimnazială “Ion Creangă” Huși și Școala Gimnazială “Mihai David” Negrești.

Evaluarea psihosomatiă se face pentru copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, precum și cei care împlinesc după 31 decembrie dacă părinții solicită înscrierea lor la clasa pregătitoare. Astfel, înscrierea acestor copii în clasa pregătitoare se face doar dacă dezvoltarea psihosomatică este corespunzătoare.

De asemenea, în cazul în care există cereri de înscriere în clasa I a micuților care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2014-2015 și care împlinesc 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, este necesară evaluarea. Părinții pot face programarea pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor la numărul de telefon 0235314706 sau pe adresa: evaluare_cjrae_vs@yahoo.com , în intervalul orar 9 -16.

Actele necesare pentru înscriere

Înscrierea se poate face la secretariatul unității de învățământ sau complatând o cerere on-line. Formularele on-line vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației începând cu data de 23 februarie. După completarea cererii on-line, părinții trebuie să meargă la școală pentru a valida înscrierea copiilor.

Pentru înscriere, părinții trebuie să aibă la ei cerere-tip, copie și original după actul de identitate al părintelui, copia și originalul certificatului de naștere al copilului și documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare/ clasei I (acolo unde este cazul).

Calendarul de înscriere

Prima etapă de înscrieri se va desfășura în perioada 23 februarie – 3 martie, de luni până vineri, în intervalul orar 8 – 20, iar sâmbăta între orele 9 -13. Pe 20-21 martie se va face afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul ISJ a listei copiilor înscriși după prima etapă.

A doua etapă se va desfășura între 24 martie și 3 aprilie. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinși în nicio unitate de învățământ, părinții vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

Unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze situația copiilor înscriși și a locurilor rămase disponibile după fiecare etapă de înscriere. Pe 10 aprilie se vor afișa listele cu copii înscriși în a doua etapă.

de Roxana NĂSTASĂ Anul acesta, pentru județul Vaslui au fost solicitate la Ministerul Educației un număr de 234 de clase pregătitoare, cu un total de 4.288 de locuri pentru elevi. Evaluarea psihosomatică se realizează în perioada 17 februarie - 11 martie 2015, între orele 10 și 18. Centrele disponibile în județ unde se poate efectua această evaluare sunt Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui I, CJRAE Vaslui II, Grădinița nr. 15 Vaslui, Școala Gimnazială “Vasile Pârvan” Bârlad, Școala Gimnazială “Manolache Costache Epureanu” Bârlad, Școala Gimnazială “Principesa Elena Bibescu” Bârlad, Școala Gimnazială “Ion Creangă” Huși și Școala Gimnazială…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile