Administratie

În atenția angajatorilor!

de Roxana NĂSTASĂ

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui informează contribuabilii plătitori de salarii, precum și plătitorii altor categorii de venituri, acolo unde există obligația reținerii la sursă a impozitului, că declararea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit (formularul 205) se face până cel târziu luni, 2 martie.
,,Declarația (205) informativă privind impozitul reținut la sursă și câștigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit se completează și se depune de către plătitorii de venituri care au obligația calculării, reținerii și virării impozitului pe veniturile cu regim de reținere la sursă a impozitului, conform Titlului III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, precum și de intermediari, societățile de administrare a investițiilor în cazul răscumpărării de titluri de participare la fondurile deschise de investiții, sau alți plătitori de venit, după caz, pentru câștiguri/pierderi realizate de persoanele fizice, aferente tranzacțiilor cu titluri de valoare, altele decât părțile sociale și valorile mobiliare în cazul societăților închise.
Declarația se depune la organul fiscal la care plătitorii de venituri sunt înregistrați în evidența fiscală și se completează cu ajutorul programului de asistență, care este pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, de unitățile fiscale sau poate fi descărcat de pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Plătitorii de venituri au obligația depunerii declarației la organul fiscal competent, în format electronic (format PDF, cu fișier XML atașat), pe suport magnetic sau optic, care va fi însoțit de exemplarul în format hârtie, semnat și ștampilat, potrivit legii.
Declarația poate fi depusă și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, prin utilizarea serviciului de depunere de declarații on-line existent pe portalul e-guvernare.ro.
În cazul sediilor secundare înregistrate ca plătitori de impozit pe veniturile din salarii, declarația corespunzătoare activității sediilor secundare se depune de contribuabilul care le-a înființat, pe codul de înregistrare fiscală al acestuia, la organul fiscal în a cărui evidență fiscală este înregistrat contribuabilul.
În cazul în care sediul permanent din România al unei persoane juridice străine este plătitor de venituri din salarii, declarația se depune la organul fiscal la care sediul permanent din România este înregistrat în evidența fiscală.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Back to top button