Home » Invatamant » Concurență mare la gradații de merit!

Concurență mare la gradații de merit!

de Roxana NĂSTASĂ

S-a încheiat cea de-a patra etapă din calendarul gradațiilor de merit, anume depunerea dosarelor de cadrele didactice aspirante la o gradație. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, concurența este acerbă, depunându-se 308 dosare pentru un număr de aproximativ 116 locuri, ceea ce înseamnă că se luptă, în medie, trei cadre didactice pentru o gradație.

„S-au depus 308 dosare pentru gradații de merit, dintre care 244 pentru personalul didactic și 64 pentru personalul auxiliar. Numărul locurilor dispobibile nu se știe cu exactitate, însă vor fi de toate aproximativ 115 – 116 locuri. Totodată, repartizarea pe discipline se va face după contestații”, ne-a declarat Constantin Turcu, inspector pe management la ISJ Vaslui.

Așadar, profesorii care și-au depus dosarele cu toate “meritele” întreprinse de-a lungul timpului, mai au de așteptat până să vadă dacă gradația este sau nu a lor.

Următoarea etapă din calendarul gradațiilor este analiza dosarelor la nivelul inspectoratului școlar care se va face în perioada 1 – 22 aprilie, urmând, apoi, în perioada 23 aprilie – 13 mai să aibă loc verificarea dosarelor și acordarea punctajelor de către comisia de evaluare a dosarelor depuse în vederea acordării gradației de merit. Între 14 și 15 mai urmează aprobarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării, de către consiliul de administrație al inspectoratului școlar. Pe 18 mai se va afișa lista cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării la avizierul inspectoratului școlar, între 19 și 20 mai se vor putea depune contestațiile asupra punctajului acordat, iar între 21-25 mai vor fi soluționate contestațiile de către comisia de contestații.
În perioada 26 – 27 mai se va stabili ponderea gradațiilor de merit pe categorii de personal, precum și pe discipline de învățământ în cadrul comisiei paritare de la nivelul inspectoratului școlar, validarea rezultatelor finale ale concursului de către consiliul de administrație al inspectoratului școlar și afișarea acestora.
Gradația de merit reprezintă o creștere cu 25% la salariu, acordată pe o perioadă de cinci ani.

de Roxana NĂSTASĂ S-a încheiat cea de-a patra etapă din calendarul gradațiilor de merit, anume depunerea dosarelor de cadrele didactice aspirante la o gradație. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, concurența este acerbă, depunându-se 308 dosare pentru un număr de aproximativ 116 locuri, ceea ce înseamnă că se luptă, în medie, trei cadre didactice pentru o gradație. „S-au depus 308 dosare pentru gradații de merit, dintre care 244 pentru personalul didactic și 64 pentru personalul auxiliar. Numărul locurilor dispobibile nu se știe cu exactitate, însă vor fi de toate aproximativ 115 - 116 locuri. Totodată, repartizarea pe discipline se…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: