Sanatate

Conducerea Spitalului Județean, nemulțumită de bugetul propus de CJAS

de Alex SAVA

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui nu a semnat contractul-cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, întrucât suma propusă de această din urmă instituție este cu circa 2,5 miliarde de lei vechi mai mică decât prevederea bugetară a unității sanitare. Reprezentanții celor două instituții vor participa la ședință de mediere, la Casa Națională. La fel s-a întâmplat și anul trecut, în urma medierii spitalul obținând cu peste patru miliarde de lei mai mult decât propunerea inițială a CJAS.

Spitalul Județean de Urgență Vaslui nu a încheiat contractul de furnizare de servicii medicale pentru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui. Asta deoarece sumele propuse de CJAS sunt mai mici decât cele solicitate de unitatea sanitară.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanții CJAS în vederea negocierii contractului. Întâlnirea a avut ca obiectiv prezentarea cadrului legislativ pentru anul 2015 privind modalitatea de contractare a serviciilor medicale spitalicești, stabilirea numărului de cazuri și a sumelor posibil de contractat pentru spitalizarea de zi și pentru spitalizarea continuă. Spitalul Județean a venit cu propuneri de bun-simț, făcute în funcție de legislația în vigoare”, a declarat managerul Spitalulu Județean Vaslui, Ana Rinder.

La spitalizarea continuă, în urma calculului formulei, a rezultat o sumă propusă de aproximativ 3,4 milioane de lei lunar, la cronici valoarea propusă de spitalul vasluian a fost de 750.000 de lei lunar, față de 784.000 de lei, cât ar reieși din formula de calcul la capacitate maximă, iar la spitalizarea de zi valoarea propusă lunar a fost de 89.000 de lei, față de 250.000 de lei, cât a cerut spitalul.

„La spitalizarea de zi, ne-au dat inițiat 89.000 de lei, în condițiile în care noi în primele trei luni am cheltuit 2,1 miliarde (lei vechi – n.r.). Apoi, ne-au propus 1,4 miliarde de lei, însă tot puțin e. Pentru spitalizarea continuă, suma a fost considerată corectă și potrivită pentru a fi introdusă în contact, la cronici ni s-a propus suma de aproximativ 714.000 de lei lunar, sumă calculată la nivelul realizărilor pe anul trecut, iar diferența rămasă din trimestrializarea trimisă de CNAS să rămână pentru spitalizarea de zi. Suma totală ar fi astfel, cu mult mai mică decât media realizărilor pe anul 2014. Noi am precizat că nu suntem de acord cu aceste sume pe care CJAS ni le-a propus la spitalizarea de zi și la cronici, motivând că am luat măsurile pentru creșterea serviciilor realizate prin spitalizare de zi, așa cum este și trendul național”, ne-a mai spus Ana Rinder.

Ca și anul trecut, conducerea unității medicale va merge la o ședință de mediere, la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Anul trecut, în urma acestui demers, spitalul a obținut o suplimentare de peste 4 miliarde de lei vechi.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Back to top button