Sanatate

Căutare disperata de sponsori pentru Secția de Boli Cronice de la Bârlad

După ce au făcut apel la diverși sponsori, inclusiv la George Becali, reprezentanții secției Boli cronice a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad nu au reușit să strângă mare lucru. Cel mai consistent ajutor de până acum a venit de la Fundația „Sf. Spiridon”, care a reușit, prin mila enoriașilor, să strângă 7.000 de lei, bani pe care i-a donat spitalului. Bârlădenii încearcă, timid ce-i drept, să dea o mână de ajutor secției unde mulți au fost internați ca pacienți. În acest timp Consiliul Local invocă bugetul limitat.

Boli cronice 2„Cu banii pe care i-am primit în acest an de la Consiliul Local vom renova câteva secții ale pavilionului nou al spitalului și vom reabilita căsuțele de la TBC”, ne-a declarat Angela Chirilă, managerul interimar al spitalului bârlădean.
Reprezentanții secției Boli cronice mai au timp până la mijlocul anului viitor să realizeze planul de conformare impus de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Problema cubajului de aer a fost rezolvată, dar mai sunt de realizat lucrări de modernizare, trebuie refăcută fațada și reparat acoperișul, lucrări pentru care mai este nevoie de bani. Au fost reabilitate două băi (una a medicilor și una a pacienților) și se lucrează acum la a doua baie a pacienților. Personalul speră ca secția să fie ajutată într-un fel sau altul și caută cu disperare sponsori.
Cadrele medicale ale secției au declarat că o eventuală mutare la Tutova ar fi fost o catastrofă pentru bolnavi și personal, dar fostul manager Viorel Petcu este de altă părere. Acesta a declarat că proiectul de parteneriat între Primăria Tutova și Spitalul „Elena Beldiman”, gândit cu ceva timp în urmă, ar fi însemnat, dimpotrivă, un câștig pentru pacienți dar și pentru Spitalul „Beldiman”. Viorel Petcu a mai spus că în clădirea fostului spital de la Tutova ar fi putut fi amenajată o secție cu 25 de paturi pentru internări permanente ale bolnavilor cronici, dar și alte 10 paturi pentru internări de zi, precum și un centru de permanență. De asemenea, secția ar fost deservită de un laborator propriu și un centru imagistic performant. Medicii care ar fi lucrat acolo ar fi fost aduși zilnic cu ambulanța la serviciu, în baza unui contract ferm care s-ar fi încheiat cu Primăria Tutova. Lucrurile erau bine gândite, mai spune fostul manager și ar fi însemnat un câștig.
Rămâne de văzut care va fi decizia finală a DSP, în urma evaluării de anul viitor. (Mihaela NICULESCU)

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

3 Comments

  1. o sectie care nu isi are rostul,se „gogoneaza” diagnosticele pentru a parea o sectie profitabila! sunt pavilioane mult mai importante care arata mai rau , gen infectioase si psihiatrie

  2. Dar cum ati reusit sa il gasiti pe Petcu treaz pentru a discuta cu el?

  3. Accesati Fonduri Europene pentru modernizare nu mai umblati cu cersitul.

Back to top button