Home » Invatamant » Dezastru la simularea Evaluării Naționale: județul Vaslui pe ultimul loc în țară!
Gabriela Placinta

Dezastru la simularea Evaluării Naționale: județul Vaslui pe ultimul loc în țară!

de Ionuț PREDA, Marian MOCANU

Nicio treime din elevii de clasa a VIII-a din județ care, la sfârșitul lui februarie au susținut o simulare a examenului de Evaluare Națională nu au luat medie de trecere, cele mai mare probleme fiind la matematică, unde doar 21% din cei care s-au prezentat la testare au luat peste 5.00.

Primele simulări ale examenului de Evaluare Naționale au fost un dezastru și în acest an pentru elevii de clasa a VIII-a din județ. Drept dovadă sunt rezultatele afișate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui potrivit cărora doar 31,43% dintre elevi au reușit să obțină notă de promovare la ambele discipline la care au susținut testele. Piatra de moară a fost, ca de obicei, matematica, unde doar 956 de elevi, din cei 4.534 care s-au prezentat la simulare, au luat peste 5.00. Însă, cel mai îngrijorător este faptul că aproape o treime dintre elevii care s-au prezentat la simulare au luat note sub 3.00. Din păcate, nu a existat nicio medie de 10.00, și doar 45 de elevi au avut medii peste 9.00.

Evident că sunt niște rezultate care trebuie să reprezinte un semnal de alarmă atât pentru elevi, cât și pentru părinți și profesori. Chiar dacă elevii s-au plâns de dificultatea subiectelor, în special la matematică, trebuie luate măsuri și analizate rezultatele pe fiecare copil în parte, fiind aprofundate și meditațiile”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În ceea ce privește examenul la limba și literatura română, rezultatele au fost mai bune, asta și pentru că subiectele au fost mult mai accesibile, conform spuselor atât a profesorilor, cât și a elevilor. Peste jumătate, respectiv 54,08% dintre elevi a primit note de trecere. Un număr de 178 de lucrări au fost notate între 9,00 și 9,99, iar o lucrare a obținut nota 10.

Șefii învățământului vasluian au anunțat că se va mai organiza încă o simulare a examenului Evaluării Naționale la nivel de județ.În plus, fiecare gimnaziu în parte va mai chema la încă o testare pe elevii de clasa a VIII-a astfel încât rezultatele de la examenul din vară să nu fie la fel de dezastruoase.

 

About Tehno Redactor

4 comments

  1. ce vreti, asa profesori, asa elevi

  2. asa inspectori, asa profesori 🙂

  3. Ce vreti, asa comenturi, asa inspectori 🙂

  4. asa elevi , asa părinti

%d blogeri au apreciat: