Home » Social » Locuitorii județului, învățați de preoți, după slujbe, cum să-și apere gospodăriile de incendii

Locuitorii județului, învățați de preoți, după slujbe, cum să-și apere gospodăriile de incendii

Locuitorii județului sunt învățați de către preoți, în biserici, cum să-și apere locuințele de incendii în perioada următoare, având în vedere că au început activitățile de curățenie în gospodării specifice sezonului de primăvară.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui vrea să reducă pe cât posibil numărul de incendii din județ. În acest sens, instituția a apelat la reprezentanții bisericii pentru a le veni în sprijin, în sensul de a informa populația cu privire la măsurile de prevenire ce trebuie luate în perioada următoare. Pentru a ști ce să le spună oamenilor, zeci de preoți, inclusiv ai cultelor protestante, au fost instruiți de pompieri, activități care vor continua și pe viitor.

Interesul nostru principal este ca cetățeanul să ajungă în posesia acestor informații pentru a putea să le și respecte. Ne așteptăm la incendii de vegetație uscată, dar și în gospodăriile populației, având în vedere că locuitorii, în special cei din mediul rural, fac focuri de igienizare în spatele șurii sau lângă grajduri”, a declarat inspectorul șef adjunct al ISU Vaslui, Tiberiu Dumitrache.

În acțiunile de informare a populației, preoții le vor spune oamenilor să aibă grijă în continuare și la sobele și coșurile de fum din locuință, principala sursă de izbucnire a incendiilor din județ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: