Home » Sanatate » Secția Neurologie a Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” are șef nou. Doctorul Huzum vorbește pentru prima dată despre conflictul dintre medicii neurologi și conducerea spitalului bârlădean!

Secția Neurologie a Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” are șef nou. Doctorul Huzum vorbește pentru prima dată despre conflictul dintre medicii neurologi și conducerea spitalului bârlădean!

În urma examenului desfășurat în perioada 23-27 iunie, care a cuprins un interviu și două probe scrise, medicul primar Viorel Huzum, singurul candidat pe post, a obținut 311,7 puncte, devenind astfel noul șef al secției Neurologie din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad.

Din comisia de examinare au făcut parte medici primari neurologi din Bârlad și Vaslui, reprezentanți ai Colegiului Medicilor, ai Consiliului Local Bârlad și directorul medical al Spitalului „Elena Beldiman”. Noul șef al secției va fi validat în ședința Consiliului Local, de joi, 7 iulie.

Secția Neurologie a spitalului bârlădean a avut, din noiembrie 2014, un șef interimar în persoana medicului Yuliya Storoshchuck. Secția este una destul de grea, cu o adresabilitate foarte mare, dar funcționează cu doar patru medici neurologi – Yuliya Storoshchuck, Geanina Timofte,  Dana Marcu și  Viorel Huzum.

Este nevoie de încă doi medici pentru a face față numărului de pacienți internați în secție. La această oră, la Neurologie, se asigură linia de gardă și cu trei medici specialiști din Iași –  Valer Grigoraș, Magda Huțanu și dr. Irina Aniculăiesei”, ne-a declarat noul șef al secției Neurologie din cadrul spitalului bârlădean.

Medicul Viorel Huzum este angajat al Spitalului „Elena Beldiman” din anul 2008 și este absolvent al Facultății de Medicină din cadrul Universității „Gr. T. Popa” din Iași. În ultima perioadă, doctorul Huzum a fost cel care a semnat documentele în urma controalelor efectuate de diferite autorități la secția Neurologie. Niciunul din ceilalți trei medici angajați ai secției nu au dorit să se înscrie la concurs, având în vedere situația grea a secției și relația nu tocmai bună cu conducerea spitalului.

Nu s-a înscris niciun coleg la concurs pentru că nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea. Este decizia lor și le-o respect”, ne-a mai spus dr. Viorel Huzum.

Proaspătul șef de secție este de părere că s-a creat un conflict artificial, întreținut de conducerea spitalului

Deși secția Neurologie are o adresabilitate foarte mare și pacienții au patologii complexe, numărul redus de medici din secție face imposibilă prezența lor în ambulatoriu pe perioada programului din spital. Conducerea instituției nu a vrut să înțeleagă acest aspect, singurul lucru care a interesat-o fiind banii obținuți de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru serviciile din ambulatoriu. Consider că, în ultimii ani, comunicarea dintre neurologi și conducerea Spitalului «Beldiman» a fost destul de defectuoasă. Medicii neurologi au fost greșit înțeleși, ba mai mult, a fost creat un conflict artificial, întreținut de conducere, în legătură cu ambulatoriul de specialitate”, a precizat medicul neurolog Viorel Huzum.

La această oră, în ambulatoriul de specialitate, consultă un singur medic neurolog – dr. Yuliya Storoshchuck. Ceilalți medici, care consultă și în policlinici particulare, au refuzat să presteze în ambulatoriul spitalului din cauză că nu sunt plătiți și pentru că timpul nu le ajunge, secția fiind extrem de solicitantă.

Că vin în ambulatoriul spitalului sau în ambulatoriul policlinicilor particulare este același lucru. CJAS decontează un număr de consultații atât la stat cât și la privat, așa că pacienții ajung uneori să plătească și la spital și la policlinicile private din oraș. Diferența este că, spre deosebire de ambulatoriul spitalului, unde pot fi văzuți câțiva pacienți, la policlinicile private medicii pot consulta mai mulți pacienți”, este de părere noul șef al secției Neurologie.

În ultimii ani, conducerea spitalului a încercat să le impună medicilor neurologi să acorde consultații în ambulatoriu, în timpul programului din spital, dar fără succes. Aceștia au amenințat cu demisia în masă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

8 comments

  1. Dar la privat cum aveti timp sa faceti contra cost consultatii?Neurologia e un fel de stat in stat in spital.

    • Care e problema daca lucreaza la privat? Li se interzice cumva ? Data viitoare cand aveti ceva de comentat despre neurologie si ce face un neurolog in spital , cititi o carte si inainte de a comenta , apasati Alt si F4 in acelasi timp .

      • ce te aprinzi asa! eu am auzit ca il aduce la spital manager pe vesnicul candut atat la fotoliul de manager la spitalele din iasi cat si Vaslui dar si Barlad pe marele inginer LEFTER DIONISIE!! hahahahahahah o creatura ingineresca comunista impusa !!!!

      • Ce ai luat foc asa rapid?Lucrezi in sistem?Faptul ca nu li se interzice e o greseala a legii.Ce banii de la casa de asigurari nu va plac???

  2. un fost pacient

    Un medic infect si spagar pana peste cap, se vede ca spitalul Elena lui Beldiman a ajuns rau de rapa daca a ajuns sa admita ca sef un asemenea individ

  3. Este un medic bun, bun diagnostician. Sunt multumit de modul in care mi-a tratat mama.
    Ii multumesc dlui dr Huzum si ii doresc sa fie mereu aproape de pacientii cu AVC si nu numai .
    Da, poate este dificil ca om, insa ca medic – profesionist, isi cunoaste profesia .

  4. Nu am apucat sa aflu cum este ca medic, pentru ca afacut o criza de nervi cu tipete, usi trantite de perete, insulte si amenintari ca i am deranjat scaunul din birou fara permisiunea sa. Ma dusesem la Fiziomed cu bunica mea, care, de altfel, a si murit dupa 3 zile. Sincer, n am vazut asemenea comportament la un medic, nici macar la spitalul de stat! Tot respectul pentru restul personalului de la Elena Beldiman, dar cred ca dr Huzum are el insusi probleme cu nervii!…

%d blogeri au apreciat: