Home » Social » (Video) Trupul neînsuflețit al Steluței Novac, femeia moartă în cutremurul din Italia, a fost adus la Zorleni

(Video) Trupul neînsuflețit al Steluței Novac, femeia moartă în cutremurul din Italia, a fost adus la Zorleni

de Daniel MICU

novac_stelutaSteluța Novac, femeia din Zorleni ucisă de cumplitul cutremur din Amatrice, s-a întors acasă! După zile și nopți de dureroasă așteptare, familia i-a spălat sicriul cu lacrimi. Cea care nu a putut-o întâmpina în pragul casei în care a copilărit a fost chiar mama Steluței. Bătrâna nu a putut duce pe picioare suferința inimaginabilă de a-și vedea copilul mort și, pe fondul unei boli mai vechi, a fost nevoie să fie dusă la Spitalul de urgentă ”Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost internată. Nimeni și nimic nu îi poate consola pe cei doi bieți părinti, care în urmă cu câteva săptămâni își îmbrățișau copilul, venit în vacanță în țară după patru ani de absentă.

Rudele, prieteni și vecini s-au adunat pe ulița copilăriei Steluței cu mult înainte de sosirea acesteia. Mașina mortuară și-a făcut apariția după prânz. Porțile casei părintești s-au deschis larg pentru a o primi pe cea căreia optimismul și bunătatea i-au călăuzit pașii în viață. O liniște nefirească s-a așternut în clipa în care trupul neînsuflețit al Steluței era pregătit să coboare din mașină.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SEzdNszBeBk&w=560&h=315]

Cu fețele și inimile brăzdate de lacrimi amare, nepoții au purtat sicriul pe brațe. Cu grijă, ca nu cumva să deranjeze somnul dragei lor Steluța. „Ea chiar a fost stea călăuzitoare pentru familia ei! Lumina totul în jur cu veselia ei. O steluță adevărată”, a spus un apropiat al familiei.

Au urmat momente sfâșietoare! Familia s-a adunat în jurul sicriului într-o sfâșietoare îmbrățișare, iar imaginea i-a cutremurat pe toți cei veniți să o aștepte pe Steluța.

„Era mai mare ca noi de vârstă, dar mergea cu noi la baluri, era foarte veselă și prietenoasă. Avea o bunătate pe chip și în suflet cum dar întâlnești. Părintii și i-a iubit nespus de mult. Recent a venit acasă, a îngrijit mormintele din cimitir, a făcut un gard la casa mamei, le-a cumpărat lemne! Pe toți îi ajuta! Acum s-a întors acasă. Pentru totdeauna, în sicriu. Dumnezeu să o ierte și să dea putere familiei”, a spus o vecină.

sicriu-steluta-novac3Steluța Novac avea 47 ani și nu era căsătorită. A luat drumul străinătății în urmă cu opt ani, pentru a oferi un trai mai bun părinților, bătrâni și bolnavi, dar și surorii ei și nepoților. Își iubea familia cu toată forța inimii și nu concepea ideea ca cei dragi rămăși acasă să sufere. Femeia și-a găsit sfârșitul în cutremurul din Amatrice. A fost descoperită sub dărâmături, în patul său, cu buletinul în mană. Semn că, în timpul zguduielii infernale, Steluța a realizat că poate muri, s-a ridicat din pat ca să-și ia buletinul pentru a fi ușor identificată, și s-a așezat iarăși în pat. Iar gândul său negru s-a adeverit.

„Știți cum era ea?! Era un înger de fată! Dumnezeu și-a chemat îngerul acasă!”, a spus o altă vecină.

Joi, Steluța Novac va fi înmormântată în cimitirul din satul Zorleni.

Citeste si: O femeie din Zorleni, care muncea ca badantă, găsită fără viață sub dărâmături

Sătenii din Zorleni, încremeniți în așteptarea Steluței Novac

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: