Home » Justitie » Scară de bloc din Vaslui, invadată de gaz după ce un tânăr a rupt intenționat o conductă de distribuție

Scară de bloc din Vaslui, invadată de gaz după ce un tânăr a rupt intenționat o conductă de distribuție

Casa scării a unui bloc de locuințe din Vaslui a fost invadată de gaz, după ce un tânăr de 36 de ani a rupt o conductă de distribuție de la intrarea în imobilul cu patru etaje. Pompierii și societatea de furnizare a gazului au intervenit de urgență pentru a preveni producerea unei explozii.

La un pas de catastrofă într-un bloc din Vaslui, după ce un tânăr s-a „distrat” cu o conductă de gaze. Bărbatul a tras puternic de conducta de gaze de la intrarea în blocul 372, din zona ICIL a municipiului Vaslui, ceea ce a condus la ruperea țevii și împrăștierea gazului pe casa scării imobilului cu patru etaje. Intervenția pompierilor s-a făcut la solicitarea unui echipaj de jandarmi, care fusese solicitat pe motiv că un grup de tineri provoacă scandal în zona respectivă. Totodată, o echipă a societății Gaz-Est SA Vaslui s-a deplasat la blocul 372 și a oprit furnizarea gazelor.

În urma incidentului, gazul a intrat pe casa scării, motiv pentru care pompierii au rămas în zonă pentru asigurarea măsurilor specifice de securitate. Echipajul de intervenție s-a retras abia după aerisirea scării, fără a fi nevoie de evacuarea locatarilor”, a declarat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Petru Iftene.

După ce a rupt conducta de gaz, tânărul de 36 de ani a părăsit zona, însă a fost prins de către jandarmi și condus la sediul Poliției Municipale Vaslui. Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele său pentru distrugere, urmând să stabilească și motivul pentru care vasluianul a rupt respectiva conductă de gaze. (Ionuț PREDA)

 

About Tehno Redactor

x

Check Also

Germania plătește cele mai multe alocații comunitare, pentru familiile din județul Vaslui

La data de 31 martie 2020, la Agenția Județeană ...

Colaps financiar. DGASPC Vaslui nu mai are bani pentru salarii pentru trimestrele III și IV din 2020

de Dănuț CIOBANU  Situația financiară de la Protecția Copilului ...

Vasluienii nu și-au încasat în luna martie drepturi sociale care se ridică la suma de 125.919 lei

În luna martie 2020, în conturile Agenției Județene de ...