Home » Administratie » Vasluienii își vor putea plăti impozitele pe case și terenuri începând cu săptămâna viitoare

Vasluienii își vor putea plăti impozitele pe case și terenuri începând cu săptămâna viitoare

Atât proprietarii de terenuri cât și administratorii de firme din municipiul Vaslui își vor putea achita impozitele pe casele și terenurile pe care le dețin în proprietate începând cu săptămâna viitoare. Casieriile Primăriei Vaslui vor fi deschise în aceste prime zile din an doar pentru plata amenzilor și a taxelor judiciare și extrajudiciare de timbru.

Activitatea de relații cu publicul a Serviciului Finanțelor Publice din cadrul Primăriei Vaslui va fi suspendată în această primă săptămână din an. Decizia a fost luată de conducerea instituției cu scopul de a putea fi realizată operațiunea informatică necesară efectuării închiderii anului fiscal 2016 și, implicit, al deschiderii noul an fiscal 2017.

În perioada 3 – 6 ianuarie, casieriile Serviciului Finanțelor Publice vor fi deschise doar pentru plata amenzilor în acel termen legal de 48 de ore, precum și a taxelor extrajudiciare și judiciare de timbru. Prima zi de încasare a impozitelor locale pentru anul în curs va fi 9 ianuarie, dată de la care se vor elibera și certificatele de atestare fiscală”, a declarat directorul Direcției Economice din cadrul Primăriei Vaslui, Eugen Boț.

Taxele și impozitele locale au rămas nemodificate în acest an pentru populație și persoanele juridice care au proprietăți pe teritoriul municipiului Vaslui. Cei care își vor achita dările în primul trimestru din acest an, respectiv până la 30 martie 2017, vor beneficia de o reducere de 10%. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: