Home » Sanatate » Donație uluitoare pentru Spitalul ”Beldiman”, făcută de un bârlădean cu inimă mare

Donație uluitoare pentru Spitalul ”Beldiman”, făcută de un bârlădean cu inimă mare

Anul 2017 începe sub auspicii bune la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad. În câteva zile, spitalul va achiziționa, pentru prima dată după 30 de ani, o masă specială, cu toate accesoriile, pentru blocul operator de la Ortopedie.

Această masă de operații era trecută pe lista de priorități a spitalului bârlădean în materie de dotare și nu ar fi putut fi achiziționată prea curând dacă nu ar fi primit sponsorizare de la un om de afaceri bârlădean care dorește să rămână anonim. Acesta a vrut să ajute spitalul, drept pentru care a intrat în contact cu autoritățile locale care, la rândul lor s-au consultat cu reprezentanții spitalului. Așa s-a ajuns la alegerea mesei pentru ortopedie, dotată cu toate accesoriile, în valoare de 60.000 de euro, de proveniență germană, care a și fost comandată pe internet.

Vechea masă de operații de la ortopedie a fost reparată de nenumărate ori, accesoriile fiind cârpite ani la rând, întrucât spitalul nu a avut bani pentru a o înlocui cu una nouă. Sponsorizarea din partea omului de afaceri bârlădean este mai mult decât binevenită, la fel ca și ceea ce urmează să vină luna viitoare. Surse din spital au declarat că în februarie secția Chirurgie va fi dotată cu o trusă laparoscopică completă, ce va fi achiziționată cu banii strânși din donații de către membrii Clubului „Rotary” Bârlad.

Începând cu anul 2014, Spitalul „Elena Beldiman” a reușit să achiziționeze obiecte pentru dotarea secțiilor cu bani proveniți chiar de la angajații spitalului. Prin intermediul Asociației Umanitare „Sf. Spiridon”, sumele strânse din donarea celor 2% din impozitul pe venit au ajuns în spital sub forma diferitelor obiecte de mobilier sau aparatură de specialitate. Anul acesta, în contul asociației au intrat aproximativ 35.000 de lei, ce urmează a fi folosiți în perioada următoare pentru realizarea de noi dotări. Astfel, la sala de nașteri va fi achiziționat un monitor pentru funcții vitale, la Neonatologie – o lampă de transiluminare, un dispozitiv care permite depistarea cu ușurință a venelor micilor pacienți atunci când trebuie aplicate branulele. Alte solicitări venite din partea secțiilor sunt: un aragaz pentru secția Interne, barbotoare, aparate de oxigen pentru toate secțiile, dulapuri și calculatoare. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Flori Dorneanu

    Cinste lui! Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

%d blogeri au apreciat: