Home » Administratie » 2017 a început cu o minune la Bârlad: Conducerea Poliției Locale a susținut o conferință de presă!

2017 a început cu o minune la Bârlad: Conducerea Poliției Locale a susținut o conferință de presă!

de Răzvan CĂLIN

Vineri, 6 ianuarie, jurnaliștii din Bârlad au avut parte de o surpriză de proporții: au fost invitați să participe la o conferință de presă susținută de conducerea Poliției Locale. Pentru ca cititorii noștri să ne înțeleagă uluiala, facem precizarea că în cei 13 ani de când activează această forță locală de menținere a ordinii și liniștii publice Bârlad, aproape niciodată conducerea instituției nu a avut întâlniri cu presa într-un asemenea cadru organizat. Spune aproape pentru că, în trecut, au mai fost organizate (de vreo două ori maxim) niște tentative de conferințe de presă, în care directorul Vasile Rădoi mai mult poza alături de primarul de atunci, Constantin Constantinescu.

Cât despre conferința de vineri, aceasta s-a consumat în stilul caracteristic: un succintă trecere în revistă a activității Poliției Locale Bârlad pe anul 2016. La conferință au participat șefii tuturor compartimentelor din cadrul unității (Marian Plopeanu – șef Birou Ordine Publică, Iulian Obreja – șef Birou Protecția Mediului, Gigi Popa – șef Birou Activitate și Control Comercial, Marian Serghie – șef Birou Disciplina în Construcții și Cristian Olariu – șef Birou Poliția Rutieră), în frunte cu directorul Vasile Rădoi. Fiecare dintre cei prezenți a prezentat un scurt bilanț al activității pe anul trecut. Cel mai bine a stat (cel puțin din punct de vedere scriptic), Biroul de Ordine Publică, compartimentul cel mai mare și cu cele mai multe atribuții din cadrul Poliției Locale Bârlad: aproape 400 de sesizări telefonice soluționate, 305 contravenții sancționate (în valoare totală de 51.775 de lei), 15 persoane prinse în flagrant în timp ce furau material lemnos din grădina Publică (cu un prejudiciu de vreo 68.500 de lei) etc. De departe, cea mai tare ispravă a polițiștilor a fost confiscare, în 2016, a nu mai puțin de 24 de pachete cu țigări ”Ashima” și alte 30 de pachete cu țigări ”Plugaru”. Impresionantele capturi au fost făcute de la niște indivizi care acționează în Piața ”Sf. Ilie”, locație arhicunoscută drept fief al traficanților cu țigări de contrabandă, unde zilnic se tranzacționează marfă de ordinul a mii și chiar zeci de mii de lei!

Dincolo aceste cifre pur statistice, Vasile Rădoi, directorul Poliției Locale, a ținut să dea asigurări că pe viitor instituția pe care o conduce va da dovadă de transparență totală. Ba chiar a declarat că a dat mână liberă tuturor șefilor de compartimente să ofere informații jurnaliștilor ori de câte ori sunt solicitați.

Deși nimeni nu a recunoscut oficial, s-a știut că cei din conducerea Poliției Comunitare (devenită mai apoi Poliția Locală) din Bârlad nu au avut voie până acum să organizeze, așa, de capul lor, conferințe de presă. Cum instituția polițienească în cauză este ”emanație” directă a municipalității (subordonată și finanțată direct de la bugetul local), cei din fruntea Poliției Locale s-au conformat fără să crâcnească. Acum, Vasile Rădoi promite că Poliția Locală Bârlad va arăta altfel și că va fi mai ”friendly user” (cică!).

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: