Home » Administratie » Creșele sunt închise luni și marți. Pavăl: ”Nu putem risca, pentru că mă trezesc apoi că mă dau părinții în judecată”

Creșele sunt închise luni și marți. Pavăl: ”Nu putem risca, pentru că mă trezesc apoi că mă dau părinții în judecată”

Toate creșele din municipiul Vaslui sunt închise luni și marți, printr-o dispoziție a primarului, din cauza codului portocaliu de ger. Edilul Vasile Pavăl susține că a luat această decizie pentru a nu expune copiii la riscuri ca apoi să fie acționat în instanță de părinți.

Autoritățile locale din Vaslui au decis ca toate creșele din municipiul reședință să fie închise în primele două zile din această săptămână, pe fondul avertizării meteorologice de cod portocaliu de ger. În aceste condiții, copiii cu vârsta de până la trei ani vor sta acasă, la fel cum se întâmplă și cu preșcolarii și elevii din cele peste 700 de unități de învățământ din județ.

”Astăzi (n.r.-luni), am dat aceeași comandă și la creșe, la fel ca pentru școli și grădinițe, ca activitatea să fie suspendată luni și marți. Dacă un elev de clasa a IV-a sau a V-a este expus riscurilor la ger, ce putem să mai spunem de un copil de doi ani? Nu putem risca, pentru că mă trezesc apoi că mă dau părinții în judecată dacă i se întâmplă ceva vreunui copilaș”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.
Edilul vasluian susține, însă, că personalul de la creșe este la serviciu în aceste două zile pentru a întreține unitățile astfel încât activitatea să poată fi reluată în condiții optime atunci când vremea se va ameliora.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: