Home » Sport » Cei șase rugbyști bârlădeni convocați la lotul naționalei U20 intră în cantonament

Cei șase rugbyști bârlădeni convocați la lotul naționalei U20 intră în cantonament

de George PROCA

După ce primul stagiu de pregătire a fost anulat din cauza zăpezii și gerului din aceste zile, rugbyștii bârlădeni U20 convocați la națională se vor alătura în sfârșit lotului. Centrii Ștefan Cucoș (Tomitanii Constanța) și Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare), aripa Cosmin Iliuță (CS Dinamo), jucătorul de linia a II-a Mihai Anichitoaie (CSS Bârlad), jucătorul de linia a III-a Cristian Chirică (CSM Baia Mare) și mijlocașul la grămadă Gabi Rupanu (CSS Bârlad) vor intra într-un cantonament de două săptămâni la Izvorani, între 16 și 26 ianuarie.

Bârlădenii se pregătesc pentru Campionatul European de U20 care va avea loc între 25 martie și 4 aprilie, la București. La această competiție vor participa, alături de România, echipele Spaniei, Portugaliei, Rusiei, Germaniei, Olandei, Belgiei și Elveției.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este acela de a ne cunoaște mai bine, am adunat informații despre fiecare jucător, de aceea este important ca în acest prim stagiu să vedem abilitățile lor, de ce sunt ei în stare, cum răspund la cerințele noastre, să formăm echipa de care avem nevoie. Accentul se va pune pe readaptarea la efort pentru că toți jucătorii vin după o vacanță de câteva săptămâni, iar în ce privește partea de pregătire vom lucra pe apărare și zona de contact. Este o generație bună, câțiva dintre ei au evoluat deja în meciuri de SuperLigă și Cupa Regelui și aștept ca aceștia să tragă echipa după ei. Experiența și maturitatea lor să o aducă în joc în momentele dificile, să fie acei jucători care pot face diferența. În ce privește Campionatul European, obiectivul este acela de a-l câștiga pentru ca astfel să putem oferi șansa generației următoare să joace la Campionatul Mondial”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul principal al României U20.

Noul staff tehnic format din Eugen Apjok, Răzvan Popovici și Flavius Dobre a stabilit un lot de 34 de jucători.
Pilieri: Enghin Sali (Tomitanii Constanța), Alin Haidău (CSSCM Timișoara), Gabriel Bumbac (Dinamo), Iulian Hartig (Baia Mare), Alin Davidoaia (Timișoara), Laurențiu Nica (Baia Mare), Andrei Crețu (Tomitanii Constanța)
Taloneuri: Adrian Tala (Tomitanii Constanța), Antonio Melinte (CS Dinamo), Claudiu Pelin (Timișoara)
Linia a II-a: Mihai Anichitoaie (CSS Bârlad), Nicu Baboiu (Stejarul Buzău), Ștefan Iancu (Baia Mare), Marcel Rusu (CSSCM), Marius Iftimiciuc (CSSCM Timișoara)
Linia a III-a: Cristi Chirică (Baia Mare), Vlad Neculau (CSSCM Timișoara), Alexandru Alexe (Tomitanii Constanța), Andrei Chiru (Tomitanii), Silviu Grădinaru (Dinamo)

Mijlocaș la grămadă: Dragoș Burlacu (Tomitanii), Mădălin Mihalache (Tomitanii), Gabi Rupanu (Bârlad)
Mijlocaș la deschidere: Răzvan Lolea (Tomitanii Constanța), Tiberiu Oțelea (Tomitanii Constanța), Tudor Boldor (Steaua)
Centru: Ștefan Cucoș (Tomitanii Constanța), Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare), Florin Țăranu (CS Dinamo),
Aripi: Adrian Paraleste (Tomitanii Constanța), Cosmin Iliuță (CS Dinamo), Mihai Lamboiu (CSM Baia Mare),
Fundaș: Marius Chiriac (CS Știința Petroșani), Marius Simionescu (Timișoara).

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: