Home » Social » Colonelul (r) Dumitru Comișescu din Bârlad va fi înmormântat mâine cu onoruri militare

Colonelul (r) Dumitru Comișescu din Bârlad va fi înmormântat mâine cu onoruri militare

Colonelul (r) Dumitru Comișescu, din Bârlad, cel care a fost găsit decedat pe 10 ianuarie în curtea casei mamei sale din Deleni, a murit în urma unui infarct. Acesta este rezultatul examenul anatomopatologic.

Colonelul, în vârstă de 65 de ani, avea probleme cardiace, urma chiar și un tratament, iar în ziua respectivă mersese mult prin sat la rudele sale, cu treburi. Gerul asociat cu afecțiunile cardiace, de care suferea ofițerul în rezervă, și nu alcoolul, au făcut ca acesta să cadă din picioare și să rămână în zăpadă până când a fost descoperit decedat.

Vestea i-a surprins și pe colegii săi, care acum se pregătesc să-l conducă pe ultimul drum. Știam că are ceva probleme, dar nu grave. Suntem triști. A murit prea devreme. Era un om cu suflet mare. Avea grijă de mama sa în vârstă de 92 de ani, însă, până la urmă, a murit el primul. Nu îl vom uita niciodată, pentru că era un om sociabil, volubil, cu el nu puteam fi niciodată triști. A fost iubit de toți colegii”, a declarat Mircea Botoi, vicepreședinte al filialei bârlădene a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ANCMRR).

Colonelul (r) Dumitru Comișescu era membru al ANCMRR, fiind rezervist de 15 ani. Acesta a absolvit Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, Școala Militară de Ofițeri de Artilerie de la Sibiu, Academia Militară, după care a ur5mat urmat un curs post-academic pentru artileriști. A făcut stagiul militar la Bârlad și tot aici și-a desăvârșit cariera militară, până când a ieșit la pensie cu gradul de colonel. A fost timp de 27 de ani un bun profesionist al Armatei Române.

A murit într-o zi mare, chiar pe 10 ianuarie, când Ștefan cel Mare a reușit să-i învingă pe turci la Podul Înalt. Nu cred că întâmplător l-a luat Dumnezeu în această zi importantă pentru Armata Română”, a mai spus Mircea Botoi.

Colonelul (r) Comișescu va fi înmormântat cu onoruri militare mâine. Ceremonia va începe la ora 12, la Biserica „Sf. Spiridon”, unde a fost și depus trupul neînsuflețit al ofițerului. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: