Home » Justitie » Anchetă a ITM în cazul unui angajatul care a murit după ce a căzut în gol în interiorul unei turbine eoliene

Anchetă a ITM în cazul unui angajatul care a murit după ce a căzut în gol în interiorul unei turbine eoliene

Angajatul unei firme din județul Bacău a murit în incinta unei turbine eoliene din apropiere de municipiul Vaslui, după ce a căzut de la câțiva metri înălțime în incinta stâlpului de susținere a elicei. Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția au deschis o anchete în acest caz.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a declanșat o anchetă la o firmă din localitatea Muntenii de Jos în cazul unui bărbat de 49 de ani, angajat al societății Aerostar SA Bacău, care a murit în timp ce lucra la o turbină eoliană. În urma primelor cercetări, s-a constatat că salariatul firmei băcăuane a căzut în gol de la câțiva metri înălțime în timp ce urca pe scara din interiorul stâlpului de susținere a elicei. În urma impactului cu una din platformele intermediare ale eolienei, bărbatul a suferit un traumatism la cap, care i-a fost fatal.

În urma evenimentului, s-a deschis o anchetă pentru a se stabili dacă a fost un accident de muncă. În acest sens, se vor verifica documente din care să se constate dacă între firma din Vaslui și cea din Bacău exista un contract de prestări servicii”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.
Polițiștii vasluieni au început propria anchetă în acest caz. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: