Home » Sport » Municipiul Vaslui și-a desemnat campionii la șah, în cadrul ONSS și a Olimpiadei Gimnaziilor

Municipiul Vaslui și-a desemnat campionii la șah, în cadrul ONSS și a Olimpiadei Gimnaziilor

La Școala Gimnazială Vasile Alecsandri din Vaslui, gazdă tradițională a competițiilor de șah, a avut loc sâmbătă, în organizarea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, faza locală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar pentru Licee (ONSS) și a Olimpiadei Gimnaziilor (V – VIII).

La ONSS s-au prezentat elevi șahiști de la liceele Mihail Kogălniceanu (LMK), Ștefan Procopiu și Emil Racoviță (LER). Câștigător a fost Veniamin Mihai Pancu , pe locul doi s-a clasat Bogdan Palanici (ambii de la LMK), iar ultima treaptă de pe podium i-a revenit lui Dragoș Popa (LER).

La Olimpiada Gimnaziilor au participat șapte școli: Ștefan cel Mare (nr. 5), Mihai Eminescu (nr. 6), Alexandru Nechita (8), Vasile Alecsandri (9), Mihail Sadoveanu (10) și școlile din Bălteni și Lipovăț. Competiția s-a desfășurat pe echipe, iar fiecare trebuia să aibă în componență trei băieți și o fată. În urma desfășurării concursului s-au calificat la faza județeană echipajele școlilor „Ștefan cel Mare” (locul I – căpitan de echipă Alexandru Aliciuc, Diana Rusu, Gabi Romașcu, Tudor Haulica), „Mihai Eminescu” (căpitan Silviu Octavian Panaite) și „Vasile Alecsandri” (căpitan Narcisa Gabriela Ioan). Competiția a fost arbitrată de Constantin Grosu (principal) și Gheorghe Căseriu (secund). Participanților le-au fost oferite diplome.

„Suntem bucuroși de rezultat, este prima competiție oficială la care participăm în anul acesta și sperăm în continuare la lucruri frumoase. Este rodul muncii întregii catedre de educație fizică și sport de la Școala 5 și felicit elevii și părinții care fac eforturi. Cu toate că sunt copii de clasa a VIII-a care au și pregătiri ne onorează cu prezența la competițiile sportive. Conducerea școlii ne susține și ne asigură toate cele necesare ca să ne pregătim și nu mai lipsește decât să vină rezultatele”, a declarat pentru Est News Mihaela Vîrlan, profesoară la Școala Ștefan cel Mare (nr. 5).

Faza județeană va avea loc pe 28 ianuarie, tot la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Vaslui unde vor fi reunite echipele de pe locurile 1,2,3 din Bârlad, Huși, Negrești și Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: