Home » Social » Gerul a afectat instalațiile de apă ale unor bârlădeni

Gerul a afectat instalațiile de apă ale unor bârlădeni

Temperaturile extrem de scăzute, înregistrate de pe 5 ianuarie până acum, au dus la înghețarea instalațiilor de apă la unele case dar și în cazul unor blocuri din Bârlad.

De la începutul anului, la Aquavas Bârlad au venit 30 de cereri din partea bârlădenilor care solicitau efectuarea unor intervenții de specialitate pentru remedierea avariilor și chiar pentru înlocuirea apometrelor afectate de îngheț.

Cele mai multe cereri (90%) au venit din partea locuitorilor de la case. Acești proprietari au executat singuri lucrări și nu au îngropat conducta la minimum un metru sub pământ și nici căminul de apă. Acestea nu au fost protejate și au înghețat. Într-o singură zi a trebuit să intervenim la trei case, unde căminele erau înghețate. În cartierul Crâng Nord am găsit branșamentele de apă executate incorect, conducte îngropate la mai puțin de un metru, care au cedat la ger”, ne-a declarat ing. Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Sucursala Bârlad.

Un procent mic de solicitări a venit din partea proprietarilor de la bloc, ale căror instalații interioare au înghețat. Pentru înlocuirea apometrelor, inclusiv manopera, Aquavas percepe o taxă de aproximativ 300 de lei. Astfel de probleme la rețeaua de apă se înregistrează în fiecare an, în special în cazul instalațiilor de la case, dar, cu toate acestea, bârlădenii continuă să apeleze la persoane neautorizate atunci când execută lucrări la instalațiile de apă de pe proprietățile lor. Având în vedere că meteorologii au anunțat un nou val de frig, cererile din partea bârlădenilor, privind intervenții pentru repararea instalațiilor de apă înghețate, vor continua să sosească la Aquavas Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: