Home » Sport » Grupa 2006 de la Atletic Club Bârlad a câștigat campionatul locurilor trei la „Cupa Prosport”

Grupa 2006 de la Atletic Club Bârlad a câștigat campionatul locurilor trei la „Cupa Prosport”

Atletic Club Bârlad a participat zilele trecute la o nouă ediție a prestigiosului turneu de fotbal juvenil “Cupa Prosport” Focșani. Cea mai modernă bază sportivă din Vrancea, Valentino Sports din Focșani, a fost primitoarea gazdă a competiției destinate copiilor născuți după 1 ianuarie 2006. Cele mai puternice echipe de fotbal s-au duelat pentru glorie, iar micii bârlădeni au reușit să câștige campionatul de argint, destinat echipelor care au terminat pe locul trei în grupă. Au învins în finală pe Prosport Focșani 2007, după un meci extrem de disputat. Meciul a fost adjudecat după lovituri de departajare, scor 5 -4, după ce la sfârșitul timpului regulamentar era 2 – 2.

Bârlădenii au fost plasați în grupa D, alături de Didi Iași, Chindia Târgoviște și FC Bacău. Atletic a învins Chindia cu 2 – 1, a fost învinsă cu 1 – 2 de FC Băcău și a remizat cu Didi Iași, scor 1 – 1. S-a calificat datorită faptului că a ocupat locul trei în grupă. În semifinale a trecut cu 2 – 1 de Viva Buhusi, într-o reeditare a întâlnirii de la Cupa Viva Buhuși.

Au mai participat Academia Luceafărul Cluj-Napoca, Steaua NG București, Ceahlăul Piatra-Neamț, Viitorul Buzău, AS Play Bacău, LPS Buzău și CSM Râmnicu Sărat. Cupa Prosport a fost câștigată de FC Bacău, care a trecut în finală de Viitorul Buzău cu 4 – 1.

Turneul a fost deosebit și a organizat patru campionate într-un singur. Echipele clasate pe primul loc în cele patru grupe inițiale s-au duelat în „Campionatul de diamant”.  Echipele clasate pe locul doi s-au duelat în „Campionatul de aur”. Ocupantele locului trei în cele patru grupe au disputat „Campionatul de argint”. Echipele care s-au clasat pe locul patru în faza grupelor au evoluat în „Campionatul de bronz”. A avut loc și un concurs inedit – penalty-ul de aur – competiție în care toți copiii prezenți la turneu trebuiau să execute lovituri de penalitate. A câștigat singura fetiță prezentă în turneu, Miruna Laluciu. Chiar dacă este născută în anul 2007, Miruna Laluciu ( Prosport Focșani), a reușit să câștige ineditul concurs. Au fost premiați și portarii care au apărat cele mai multe penalty-uri. Astfel portarii Alexandru Tacu (Viitorul Buzău) și Denis Tănase (Chindia Târgoviște) au fost premiați pentru prestațiile avute în concurs. De asemenea, portarul Prosport Focșani, Alexandru Profiroiu, a fost premiat cu titlul de cel mai bun portar. Au mai fost răsplătiți Nicholas Horvart (cel mai bun jucător) și Rareș Gherasim (cel mai bun fundaș), ambii FC Bacău. (George PROCA)

About Tehno Redactor