Home » Sport » Rugbystul bârlădean Cristian Chirică este în lotul lărgit al Stejarilor

Rugbystul bârlădean Cristian Chirică este în lotul lărgit al Stejarilor

Cristian Marian Chirică, rugbyst format la Bârlad și care evoluează la echipa de SuperLigă CSM Știința Baia Mare, face parte din lotul lărgit al Stejarilor. Antrenorul Lynn Howells îl are în vedere pentru meciurile pe care echipa națională de rugby le va disputa cu Germania și Spania, în cadrul Rugby Europe Championship.

Flankerul de 1,91 metri și 95 kg a debutat la prima reprezentativă la doar 19 ani 7 luni și 10 zile, în victoria împotriva Canadei, scor 21 – 16 (18 – 6 la pauză). Are șansa de a bifa al treilea meci la Stejari, după ce a evoluat și împotriva Uruguayului.

Staff-ul tehnic al Stejarilor a stabilit un lot de 36 de jucători pentru primele două partide din Rugby Europe Championship, cu Germania, de pe 11 februarie, și cu Spania, de pe 18 februarie. Dintre aceștia, 24 formează pachetul de înaintare și 12 sunt jucători de treisferturi.

”România pleacă la drum cu un singur gând, acela de a se califica la Cupa Mondială din 2019, care este cel mai important obiectiv atât al jucătorilor și al staff-ului, cât și al întregii grupări rugbystice din Romania. În același timp, odată cu schimbarea formatului competiției Rugby Europe Championship, ne dorim să încununăm acest tur 2017 și cu câștigarea acesteia, iar când spun asta mă gândesc la câștigarea ultimului meci de acasă împotriva Georgiei. Ca acest obiectiv să fie îndeplinit nu trebuie să facem niciun pas greșit, să tratăm fiecare meci ca pe o finală și să fim concentrați pe ceea ce avem de făcut. Știm că primele două meciuri vor fi mai grele pentru că jucătorii se vor reuni după o perioadă de două luni de pauză și vor avea nevoie de puțin timp pentru a se reacomoda între ei pe teren, însă experiența și maturitatea lor sper să își spună cuvântul”, a declarat antrenorul Lynn Howells.
Din jucătorii convocați, cei mai mulți (16) provin de la campioana României, Timișoara Saracens, cinci de la CSA Steaua, cinci de la CSM Știința Baia Mare, unul de la CSM București, iar 9 jucători evoluează la cluburile din Franța. Noutatea în acest lot o reprezintă convocarea pilierului Alexandru Savin de la CSM București.
Chirică se va alătura pe 29 ianuarie celorlalți jucători care evoluează în campionatul intern la Izvorani. Va face vizita medicală, după care pe 3 februarie va pleca la Lisabona. Aici se va face joncțiunea cu sportivii care evoluează în Franța. Pe 4 februarie România va susține un meci de pregătire în compania reprezentativei similare a Portugaliei. Pe 9 februarie echipa va pleca la Frankfurt, pentru primul meci din Rugby Europe Championship. Pe 4 martie România va întâlni Rusia. Pe 11 martie înfruntăm Belgia, iar ultimul meci programat este pe 19 martie cu Georgia.
Lotul:
Pilieri: Mihăiță Lazăr (Castres Olympique), Constantin Pristaviță (Stiința Baia Mare), Alexandru Țăruș (Beziers), Alexandru Gordaș (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Ionel Badiu (Carcassonne), Gigi Militaru (Timișoara Saracens), Horațiu Pungea (Timișoara Saracens), Alexandru Savin (CSM București);
Trăgători: Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Marian Căpățână (Timișoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers);
Linia a doua: Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Marius Antonescu (Tarbes), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens), Dorin Lazăr (Timișoara Saracens);
Linia a trei: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Vasile Rus (Timișoara Saracens), Valentin Ursache (Oyonnax), Andrei Iurea (Știința Baia Mare), Cristian Chirică (Știința Baia Mare), Vlad Nistor (Albi);
Mijlocași la grămadă: Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), Florin Surugiu (CSA Steaua);
Mijlocași la deschidere: Jody Rose (Timișoara Saracens);
Centri: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timișoara Saracens), Florin Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Paula Kinikinilau (Timișoara Saracens);
Aripi: Stephen Shennan (Timișoara Saracens), Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens);
Fundași: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Samoa Luke (Știința Baia Mare).
Prima reprezentativă se poate califica la Cupa Mondială din Japonia 2019 în urma rezultatelor pe care le va obține în sezonul 2016-2018, cumulat. Are mai multe variante prin care poate realiza acest lucru. Se califică dacă ocupă primul loc în Cupa Europeană a Națiunilor 2016/2018. De asemenea dacă se clasează pe locul 2 în Cupa Europeană a Națiunilor 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia. O a treia variantă este clasarea după echipa calificată direct și victoria în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa șiTonga) . Se mai califică dacă se impune în turneul de recalificare la care vor mai participa o echipă din America, una din Africa și una din Asia sau Oceania.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: