Home » Social » Vin biletele de călătorie pentru veteranii de război

Vin biletele de călătorie pentru veteranii de război

Peste câteva zile, toți veteranii de război, văduvele de război și văduvele de veterani de război, din Bârlad și zona arondată, vor primi prin poștă biletele de călătorie de care beneficiază în baza unei legi speciale.

Este al treilea an în care Poșta este modalitatea prin care aceste bilete ajung la veteranii și văduvele de război. Înainte, acestea se ridicau de la sediul Asociației Naționale a Veteranilor de Război (ANVR), dar acum beneficiarii le primesc direct la domiciliu. Banii au fost virați de la ANVR și, în unele localități cum ar fi Fălciul, biletele au și fost distribuite”, ne-a declarat lt. col. (r) Mircea Botoi, reprezentantul ANVR Bârlad.

Conform legislației în vigoare, veteranii de război decorați primesc 24 de bilete CFR la clasa I și 24 de bilete de transport auto. Veteranii decorați cu Crucea Comemorativă primesc 12 bilete la clasa a II-a și 24 de bilete pentru transportul auto, iar cei cu grad de ofițer beneficiază de 12 bilete la clasa I și 24 de bilete pentru transportul auto. Văduvele de război beneficiază, conform legii, de 12 bilete la clas a II-a CFR și 12 bilete auto, iar văduvele de veterani de război beneficiază de șase bilete la clasa a II-a CFR și 12 bilete pentru mijloace auto.

Din datele statistice înregistrate acum două luni la ANVR, în Bârlad și cele 31 de comune arondate figurau 218 veterani de război, 5 văduve de război și 882 văduve de veterani de război. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: