Home » Administratie » Taxa pentru deșeurile menajere, majorată cu 44% la Vaslui din cauza creșterii cheltuielilor cu transportul gunoiului la Brăila

Taxa pentru deșeurile menajere, majorată cu 44% la Vaslui din cauza creșterii cheltuielilor cu transportul gunoiului la Brăila

Taxa de salubritate la populație pentru deșeurile menajere va fi majorată cu 44% în municipiul Vaslui, începând cu luna ianuarie a acestui an, din cauza creșterii cheltuielilor cu transportului gunoiului la platforma de la Brăila precum și a introducerii unei taxe de mediu.

Populația municipiului Vaslui va plăti 11,5 lei de persoană pentru serviciul de salubritate prestat de către societatea de gospodărie comunală, ceea ce înseamnă o majorare de 44% față de costul taxei obligatorii valabil până la începutul acestui an. Noul tarif va fi aplicat retroactiv din februarie, după ce Goscom SA Vaslui va obține și acordul Consiliului Local, de altfel unicul acționar al societății, în ședința din această lună.

Majorarea semnificativă a taxei de salubritate este justificată de către conducerea societății prin creșterea cheltuielilor cu transportul deșeurilor menajere în județul Brăila, la 200 de kilometri distanță.
De la sfârșitul lui noiembrie 2016, gunoiul îl transportăm la Brăila pentru că platforma de la Tecuci, unde îl duceam până atunci, a fost închisă. Ca număr de kilometri, este o distanță dublă, ceea ce înseamnă și costuri suplimentare. Am suportat până acum aceste cheltuieli, însă, de la 1 ianuarie, populația va plăti în plus 1,5 lei de persoană”, a declarat directorul Goscom SA Vaslui, Cătălin Bârleanu.

De asemenea, de la 1 ianuarie, populația va plăti suplimentar și o taxă de mediu obligatorie, în sumă de doi lei, care va apărea distinct pe factura de salubritate. În aceste condiții, o familie medie din Vaslui, formată din patru membri, va achita, din februarie, aproape 50 de lei pe lună, față de 32 de lei în prezent. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: