Home » Sanatate » Inspectorii DSVSA au dat amenzi în valoare de 4.200 de lei

Inspectorii DSVSA au dat amenzi în valoare de 4.200 de lei

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din județ au dat amenzi în valoarede 4.200 de lei, după ce au descoperit neconformități privind privind încetarea activității la cerere, depozitarea și manipularea necorespunzătoare. Acțiunea a avut loc în cadrul celei de-a doua etape cu tematica sărbătorile de iarnă.

In perioada 22 decembrie 2016 – 10 ianuarie 2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 2.704 de unități de producție și comercializare de produse alimentare din întreaga țară. Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 181 de amenzi contravenționale, 4 unități au primit ordin de suspendare a activității, iar în cazul altor 12 s-a decis interzicerea activității.

Valoarea totală a amenziilor se ridică la 397.470 de lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depășește patru tone. Verificările inspectorilor au vizat: târguri de animale, piețele agro-alimentare, abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, unități de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: